SDA: Lagumdžija dokazao da je spreman na sve samo da zataška vlastiti kriminal

Reis Cerić, SDP BIH, SDA BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, SDA BIH, SDP BIH, SDA BIH, SDP BIH, Sulejman Tihić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, SDA BIH, Sulejman Tihić, Zlatko Lagumdžija

To je, naravno, notorna laž u režiji i stilu velikog vožda Lagumdžije, navodi se u priopćenju Stranke demokratske akcije.

"Stranka demokratske akcije ne smatra da se radi o montiranoj aferi, već o zakonitim postupcima u povodu osnovane sumnje da su kadrovi SDP-a tražili više milijuna KM od jedne od najuspješnijih bh. kompanija. Kao što je poznato, riječ je o eminentnoj kompaniji ASA Group i dozvoli za gradnju njihovog poslovnog objekta na teritoriji Općine Novi Grad u vrijeme kada je na čelu općinske administracije bio potpredsjednik SDP-a i desna ruka Zlatka Lagumdžije Damir Hadžić. Potpuno je nejasno, pa i sumnjivo, kako je došlo do obustave ovog postupka, posebno na kantonalnoj razini. Javnost i dalje očekuje i vjeruje da će sve okolnosti afere Reket biti ispitane i utvrđene. Pričom o navodno montiranom procesu, Zlatko Lagumdžija je objelodanio istinske razloge i namjere da pod svoju političku kontrolu stavi policiju i pravosuđe, unatoč protivljenju relevatnih institucija i eksperata", stoji u priopćenju SDA.

SDA nadalje navodi da "napokon su, nakon dvanaestogodišnje potpune kontorle nekih javnih servisa, Zlatko Lagumdžija i njegovi partijski poslušnici pokazali svoje pravo lice i namjere njihovog „zalaganja i borbe" za „državu i čovjeka"!"

"Vođen osobnim interesom da zataška vlastiti kriminal i zaštiti sebi bliske kriminalce, Lagumdžija je pokazao da je spreman na sve, pa i destrukciju države i njenih institucija, što potvrđuju i njegovi sporaztumi s Draganom Čovićem o uspostavi trećeg entiteta s Mostarom kao hrvatskim stolnim gradom, te sa Miloradom Dodikom o vraćanju nadležnosti države na entitete što znači i destrukciju Bosne i Hercegovine", navodi se na kraju priopćenja SDA.