SDA danas bira novog predsjednika i rukovodstvo stranke, najbrojniji Kongres u povijesti

Bakir Izetbegović

Sedmi kongres Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem će biti birani predsjednik Stranke, potpredsjednici, članovi Glavnog odbora, te Nadzornog i Etičkog odbora, bit će održan danas u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Jedini kandidat za predsjednika SDA je aktualni stranački predsjednik Bakir Izetbegović, a bit će birano i devet potpredsjednika.

Generalni tajnik SDA Halid Genjac je u razgovoru za Fenu kazao kako će, po broju delegata koji će sudjelovati u radu Kongresa, ovo biti najveći, najbrojniji kongres u 27 godina dugoj povijesti SDA, te da će 1.346 delegata sudjelovati u radu i donošenju odluka.

Pored toga, dolazak je najavilo oko 600 gostiju te 80-tak akreditiranih predstavnika medija.

Genjac pojašnjava kako su delegati birani iz svih općinskih organizacija s prostora cijele BiH, a 30 delegata će predstavljati njihovo članstvo u dijaspori širom svijeta.

Po njegovim riječima, najznačajnije pitanje koje se rješava na Kongresu je pitanje programskih dokumenata, programske deklaracije, Statuta i programskih rezolucija koje Kongres usvaja kao najviše stranačko tijelo. Drugo značajno pitanje koje razmatra Kongres je izbor rukovodstva stranke – predsjednika Stranke, potpredsjednika, članova Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora.