Održan sastanak sa savjetnikom za politička pitanja ambasadora SAD

Nikola Lovrinović

Sastanku su nazočili  predsjednici županijskih odbora HDZ BIH i HDZ 1990 ŽSB, Nikola Lovrinović i Slavica Josipović, te član vodstva Sabora Županije Središnja Bosna, Josip Kvasina.

Tema razgovora je bila "političko stanje u Središnjoj Bosni"  tragom informacije koju su Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država početkom lipnja 2011. godine dostavili predsjednici županijskih odbora Nikola Lovrinović i Slavica Josipović.

Na dnevnom redu su bila i pitanja rješavanja trenutne situacije nakon pisma Visokog predstavnika od 14. srpnja 2011. godine i  nakon zadnje sjednice Sabora ŽSB, te vračanja u mandat  Vlade ŽSB   u odlasku.

Gđa K. Lindsay Fisher je na sastanku upoznata da će predsjednici županijskih odbora HDZ BIH i HDZ 1990 ŽSB uputiti poziv za radni sastanak predsjednicima kantonalnih odbora SDA i SDP BiH u ŽSB u svezi formiranja Vlade ŽSB.

Razgovarano je o mogućim  problemima  i svim pitanjima koja se dotiču političkog stanja u županiji i mogućim rješenjima za uspostavu izvršne vlasti u Županiji Središnja Bosna.

Dogovoreno je da se razgovori ukoliko bude potrebe ponove i izraženo je  zadovoljstvo za susret do kojeg je došlo i za razumjevanje koje je pokazala Američka ambasada za pitanja političke naravi koja su ovog trenutka prisutna u Županiji Središnjoj Bosni.