Sastanak izbornog stožera HRS-a: službeno ovjerene liste

hrs

Kreće se u razradu strategije predizborne kampanje i programskih smjernica za Opće izbore. Zaključci su to sastanka izbornog stožera HRS-a.

Listu Hrvatske republikanske stranke čine najvećim dijelom mladi, obrazovani ljudi, koji su se već dokazali u životu i koji su voljni mijenjati društvo na bolje, potpomognuti sveučilišnim profesorima, gospodarstvenicima, braniteljima i časnicima HVO-a koji su tu kao potpora i dodatna snaga. Na listama su ne samo članovi HRS-a, nego i članovi više udruga građana, poput Udruge Hrvatska zvona, kao i članovi lokalnih neovisnih lista, poput Čapljinske neovisne stranke.

Na održanom sastanku Izbornog stožera definirane su programske smjernice. HRS je ne samo alternativa politici korupcije, nepotizma i kriminala aktualne hrvatske političke elite na čelu s HDZ-om BiH, nego je i alternativa tobožnjoj hrvatskoj oporbi kojoj je isključivi problem što oni nisu na mjestu HDZ-a BiH i koja za cilj ima pod svaku cijenu, pa i cijenu prodaje sarajevskoj čaršiji, zauzeti njihovo mjesto, a nastaviti djelovati po istim modelima korupcije i nepotizma. U biti, kao što je to bio slučaj kada su obnašali vlast po županijama.

HRS nastupa u tri županije s hrvatskom većinom, kao i u izbornim jedinicama za federalni parlament u ovim županijama. Ovim putem moramo javnosti reći da su pri sastavljanju lista naši pojedini kandidati bili žrtvama prijetnji, prijetnji njihovim obiteljima, mobbingu na radnom mjestu, materijalnim štetama na automobilima te raznim drugim mafijaškim metodama zastrašivanja i to samo iz razloga što su se usudili staviti na raspolaganje političkom projektu koji za cilj ima poslati u ropotarnicu povijesti neokomunističku elitu koja nas godinama vodi prema nigdje. Koliko je jaka bojazan od strane partijskih bojovnika za gubitak izbornog kolača ponajbolje govori činjenica da su najveće aktivnosti tzv. koalicije HNS-a usmjerene ka već ustaljenim malverzacijama na biračkim kutijama nakon 19 sati, a ne na sadržaj predizbornog programa.

U prilog tome ponajbolje govori činjenica da se nije štedjelo novaca u prijavama stranačkih „neovisnih" kandidata (samo u HNŽ su 4 prijavljena).

Izborni stožer HRS-a je definirao kao cilj ulazak u zakonodavnu vlast i stvoriti temelje da svojim radom i djelima nakon 4 godine konačno pošaljemo mentalno-komunističku koruptivnu hrvatsku oligarhiju u povijest. Što se tiče podrške razinama gdje HRS ne nastupa, poput državne ili za člana Predsjedništva, HRS ne podržava nikoga te pozivamo hrvatski narod na glasovanje po savjesti.

Ono na čemu ćemo inzistirati i za što ćemo se do krajnjih granica boriti je legitimnost hrvatskoga glasa, tj. da i u nemogućnosti izbora, hrvatski narod bira i da se stvore uvjeti da hrvatski narod predstavljaju isključivo njegovi legitimni predstavnici. Koliko pogubna može biti politika nametanja ponajbolje govori pokušaj državnog udara kojeg su ovih dana ujedinjene bošnjačke stranke pokušale provesti u Parlamentu FBiH.

Glavne programske smjernice koje će HRS predstaviti i za koje će se zalagati bit će teritorijalno-administrativna preuređenje BiH (po već predstavljenom prijedlogu ustavnih reformi HRS-a), gospodarska reforma na temeljima fiskalnih rasterećenja i zaštite domaće proizvodnje, socijalna reintegracija i vraćanje životnog dostojanstva braniteljima, smjernice politike očuvanja obitelji i obiteljskih vrijednosti itd. Svi programski sadržaji biti će pravodobno objavljeni na našem webu i na društvenim mrežama, stoji u priopćenju iz HRS.

Lista Hrvatske republikanske stranke za Skupštinu HBŽ- a:
Krešimir Tabak
Ana Papić
Miroslav Ćurić
Frano Baković
Iva Kovačević
Ružica Vujeva
Ivan Jurič
Ilija Sliško
Katarina Ćubela
Slaven Šteko
Katarina Zrno
Srećko Križan
Ivana Krstanović
Ante Lozušić
Ivica Topić

Lista Hrvatske republikanske stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH:
Ivan Bebek
Martina Ćurić
Nada Zrno

Lista Hrvatske republikanske stranke za Skupštinu HNŽ- a:
Slaven Raguž
Ivana Ćubela
Marko Tokić
Mirko Vasilj
Vesna Šunjić
Petar Kolakušić
Martina Sopta
Danijel Bukovac
Željka Pezer
Radoslav Dodig
Marija Pavković
Ivan Kolobarić
Danica Bulić
Danijel Rezić
Darko Anđelić
Marijana Bubalo
Dario Marković
Marija Turudić

Lista Hrvatske republikanske stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH:
Slaven Bevanda
Mirela Marković
Albin Ćubela

Lista Hrvatske republikanske stranke za Skupštinu ZHŽ-a:
Darko Kvesić
Antonija Banožić
Pero Ljubić
Ivan Pušić
Klaudija Karamatić
Ante Pralas
Igor Slišković
Vedrana Vukojević
Milica Ćorić
Mirko Jelić
Ana Vukoja
Predrag Pešorda
Ivona Marinčić
Tomislav Markota
Martin Mikulić
Magdalena Tomić
Milan Prskalo
Vesna Ivanković
Cristian Musa
Dalibor Ravić

Lista Hrvatske republikanske stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH:
Mladen Kožul
Marija Ljubić
Željko Vukoja