Reagiranje Aluminija na iznesene tvrdnje u središnjemu Dnevniku FTV-a

Aluminij Mostar, aluminij, dnevni list, avaz, Aluminij Mostar, Adnan Pašić, Izložba slika, Mirsad Kebo, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar, Izložba slika, galerija, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar
Federalna je televizija, po tko zna koji put, u svojemu Dnevniku, u udarnomu terminu objavila prilog o Aluminiju, iznoseći već ustaljeni niz laži, stvarajući u javnosti sasma oprečnu sliku o Aluminiju d.d. Mostar od one stvarne. Tim smo povodom izvršnomu direktoru Sektora za programe FTV-a Zvonimiru Jukiću, odgovornomu uredniku Odjela za TV program i multimediju FTV-a Bakiru Hadžiomeroviću i uredniku redakcije Deska FTV-a Željku Tici uputili Zahtjev za objavu reagiranja koje potpisuje direktor Aluminija Ivo Bradvica, a u kojemu stoji:

Bez želje za polemiziranjem, jer je iz godina izrazito lošega iskustva razvidno kako nema svrhe, zahtijevamo objavu ovoga reagiranja u središnjemu dnevniku FTV-a, sukladno prilogu o Aluminiju kojega ste u toj informativnoj emisiji objavili dana 23. siječnja 2012. godine.

Još jednom podsjećamo kako je nakana našega istupa u javnost 20. siječnja, kojega ste i ovim putom grubo osakatili, čupajući izjavu iz konteksta i dajući joj tako potpuno drukčiju dimenziju od one stvarne, upoznati javnost sa scenarijem koji prijeti ukoliko dođe do povišenja struje Aluminiju čak i za samo jedan euro po MWh. Nitko nije spominjao povlaštene cijene, nego smo pojasnili kako sada plaćamo 48 €/MWh, što je najskuplja cijena struje u aluminijskoj industriji na europskomu kontinentu, a s kojom smo u 2012. godinu ušli s planiranim gubitkom te bi nas i najmanje poskupljenje dovelo do negativnoga poslovanja koje ne bismo mogli pokriti i uslijedilo bi neminovno gašenje Tvornice.

Žao nam je što ste naš istup zlorabili, konstruirajući prilog na prepoznatljiv FTV-ov način, lažima, podmetanjima i bježanjem od dokaza, naprotiv našemu argumentiranom istupu. No, istrčavanje pred rudo i ishitreno medijsko pisanje optužnica od FTV-a ne iznenađuje, čak i unatoč tomu što takova FTV-ova dugogodišnja praksa uvijek daje iste rezultate - oslobađajuće presude, ali redovito bez FTV-ove objave nevinosti ranije grubo napadnutoga subjekta, kamoli isprike. Pa i kada ste neke pojedince proglašavali rekorderima po optužnicama, niste navodili kako su postali rekorderi po oslobađajućim presudama u montiranim procesima koje i Vi ste provodili.

Na kraju, stvaranje zlonamjernih konstrukcija protivu Aluminija korištenjem i naslova iz pojedinih hrvatskih medija, nikada ne će dovesti do toga da FTV dosegne razinu, kakvoću i profesionalnost hrvatskih medija, jer su informativne emisije medija iz RH s milenijskim odmakom u budućnosti, naspram žutila, perfidnosti, truleži i bezvrijednosti rada, djelovanja i dezinformiranja koje potpisuje FTV, kojemu su građani dužni plaćati mjesečne pristojbe, stoji u pripoćenju Aluminija d.d. Mostar.