Raskol u HSP-u: Budimir i Asić optužili predsjednika Jurišića za nepotizam

Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić je, naime, otvoreno zatražio da se za novog direktora Elektroprivrede HZ HB imenuje Nikola Krešić, brat Stjepana Krešića, zastupnika u Domu naroda Parlamenta BiH. Inače, Stjepan Krešić nekad je bio visoki dužnosnik HDZ-a BiH, pa HDZ-a 1990, a sada HSP-a BiH.

Njega je podržao i dopredsjednik ove stranke dr. Josip Perić. Jurišiću i Periću, međutim oštro su se suprotstavili drugi dopredsjednik HSP-a Živko Budimir te Željko Asić, glavni tajnik HSP-a BiH. Tu informaciju za Avaz je potvrdio i sam Asić.

- Živko Budimir i ja smatramo da se, ako bi Nikola Krešić bio imenovan, radi o nepotizmu, zbog čega smo se i usprotivili. Mi zastupamo i stav da ni brat federalnog premijera Nermina Nikšića ne može biti na čelu jednog državnog poduzeća, ali mi smo iz HSP-a i ne možemo na to utjecati - kazao je Asić.

On je dodao da Kadrovsko povjerenstvo HSP-a još nije zauzelo stajalište o tome koga će kandidirati za novog čelnika mostarske Elektroprivrede. Kako neslužbeno doznaje Avaz, Stjepan Krešić je ultimativno zatražio da njegov brat bude predložen, s obrazloženjem da je on bio jedan od najzaslužnijih što je formirana federalna vlast 17. ožujka ove godine.

Dnevni avaz