Raguž: Obećanja radnicima Aluminija su licemjerna

Aluminij prosvjed

"Zbog toga postoji ogromna razlika između onoga što je rečeno radnicima na prosvjedima i onoga što je zaključeno na sastanku koji je u popodnevnim satima bio održan u prostorijama Aluminija. No, i zaključci rečeni radnicima, kao i ovi drugi jednostavno ne piju vodu. Kako se može izbjeći stečaj? Ako, nakon što je uništeno poduzeće, postoji način izbjegavanja stečaja, zašto se uopće išlo u gašenje struje i zašto se dopustila havarija proizvodnih pogona? Na koji će se to način svi radnici vratiti na posao, ali postepeno, kako se obećava? Ako postoji poslovni model po kojem bi se radila rentabilna proizvodnja, uz ovakve tržišne uvjete, zašto se taj model nije primijenio ranije", pita se Raguž.

Rješenje za Aluminij, prema mišljenju predsjednika HRS-a, je stečaj, racionalizacija, restrukturiranje ljudskih resursa te dijagnoza i saniranje štete, kako bi se definirao rentabilan poslovni model za daljnju proizvodnju.

Čović došao u središnjicu, građani ga izviždali

"Jučer su nam dojavili kako su snimani svi koji su bili na okupljanju građana ispred HDZ-a i kako su brojni čak i pozivani da odu, jer duguju nešto HDZ-u. Budući da nas iz HRS-a, koji smo bili jučer tamo, nitko nije zvao, poručujem da zovnu i nas, ta 'nijesmo šugavi'. Šalu na stranu, živimo neku light verziju sjevernokorejskog modela upravljanja. Model ispranog mozga i kolektivne pameti. Zato su ljudi koji slobodno razmišljaju i ne strahuju izraziti svoje stavove više iznimka, a pravilo su 'bujice podrške predsjedniku na društvenim mrežama'. Zato jučer nije bilo opozicije na okupljanju građana", odgovorio je.

klix.ba