Radončić: Uspsotavljanje vlasti kroz krnje institucije kontraproduktivno, razgovarat ćemo s Čovićem

Fahrudin Radončić, Dragan Čović, Fahrudin Radončić, Dragan Čović
...razgovore o formiranju vlasti na državnoj razini i to bez stranaka okupljenih oko SDP-a BiH.

Dvije najjače hrvatske stranke ocjenjuju da je zaobilaženje "platformaša" u formiranju novog Vijeća ministara BiH jedan od legalnih odgovora na, kako su naveli, neustavno i nezakonito formiranje vlasti u Federaciji BiH i upozoravaju da bi, ako ta opcija ne uspije, novi izbori bili jedini mogući izlaz iz aktualne političke krize, piše "Pres".

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je ranije da sa "pučistima" iz redova "platformaša" i sa Zlatkom Lagumdžijom kao "doživotnim predsjednikom Bošnjačkog instituta" neće biti razgovora o formiranju vlasti na državnoj razini.

"Sjest ćemo s predsjednicima SNSD-a i SDS-a u RS, kao i s predsjednicima Saveza za bolju budućnost i Stranke za BiH i vidjeti je li s njima moguće formirati vlast na državnoj razini. Ako to ne bude išlo, ne vidim drugog izlaza nego da idemo na nove izbore", upozorio je Čović.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić potvrdio je da će se ovog tjedna susresti s liderima HDZ-a Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom da bi razmotrili novonastalu političku situaciju u zemlji.

"Savez za bolju budućnost BiH smatra da je uspostavljanje svake vlasti kroz krnje institucije kontraproduktivno i rizično za rasplet političke krize u BiH. Mi ćemo čekati odluke SIP-a i sudova, ali ćemo svakako prihvatiti poziv Dragana Čovića da razgovaramo o stabilizaciji situacije u državi, a u tu stabilizaciju svakako spada i pitanje izbora novog Vijeća ministara BiH", rekao je Radončić.

(Srna)