Radončić razgovarao s Budimirom | Hercegovina.Info

Radončić razgovarao s Budimirom

Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić

... tom mjestu izabran zahvaljujući glasovima SBBBiH.

- Bio sam slobodan da predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira upoznam o činjenici da je on na tom mjestu izabran glasovima SBBBiH u Domu naroda, i da bez tih glasova, nas kao lidera opozicije, nije bio moguć njegov izbor, rekao je Radončić novinarima. Istaknuo je da je Budimiru predočio cifre kako ova nova koalicija u Parlamentu ima više od pola milijuna dobijenih glasova, a da je Budimir osobno dobio 2.104 glasa, a njegova stranka oko 10.000.

Naglasio je da je razgovor bio vrlo korektan, a da je Budimir iznio svoja stajališta "koja su drugačija od naših, ali moja je opcija da prije ili kasnije mora doći do kompromisa, i da mora doći do pozitivnih promjena u BiH". Radončić je na pitanje kako će osigurati 66 glasova izjavio da najprije Budimir treba da završi svoje konzultacije, „pa ćemo vidjeti hoće li potpisati ili neće, a mi sigurno u ovo ne bismo ušli da nemamo tu brojku".

Na pitanje da li je istina da je Narodna stranka  Radom za boljitak ponudila jedno ministarsko mjesto, Radončić je rekao da „postoji jedna loša situacija po nas Bošnjake, da predstavnici hrvatskog naroda, odnosno dva HDZ-a nama ponekad s razlogom prigovaraju majorizaciju, da mi biramo hrvatskog člana Predsjedništva BiH i da dvije najveće hrvatske stranke nisu federalna vlast".

- Ukoliko Hrvati ne mogu između sebe, mislim na njihove političke projekte, da se dogovore o jednom ministarskom mjestu, mislim da je za nas Bošnjake pametno da po cijenu jedne kolateralne štete, a to je jedno ministarstvo SBBBiH, riješimo da imamo što više Hrvata u Federalnoj vladi.

FENA