Radončić najavio koaliciju s Dodikom

Milorad Dodik
Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić izjavio je kako ova stranka može uspješno surađivati sa SNSD-om, čiji lider Milorad Dodik "pokazuje dugogodišnju okrenutost ekonomiji i razvoju", što je prioritet i SBB.

- Sigurno je da među nama ima značajnih političkih razlika, ali možda baš ove dvije stranke mogu inaugurirati novu političku praksu u BiH gdje će se domaće snage mnogo lakše i brže dogovarati nego što sada mnogi misle. Vjerujem da mi možemo ukinuti praksu da umjesto nas stranci sa svojim interesima prelamaju i rješavaju situacije koje spadaju u našu odgovornost, rekao je Radončić za Večernje novosti.

Dodao je kako SBB može prihvatiti koaliciju sa SNSD-om i SDP-om "ako procijeni da će vlast biti stabilna, a njezina koncentracija i nastojanja okrenuta k istinskim interesima BiH".

Radončić je istaknuo kako nova vlast u BiH treba biti efikasna, menadžerska i moderna u smislu bržeg i boljeg ekonomskog razvoja, političke stabilizacije prilika i jačanja euroatlantskih integracija.

- BiH je umorna od nacionalnih i liderskih konflikata i u tom sam smislu zaista optimistada smo svi naučili lekciju i da će naša tolerancija biti mnogo veća nego ranije, rekao je Radončić.
bitno.ba