Progledao i Kebo: Bez ravnopravnosti Hrvata država ne može biti stabilna

Mirsad Kebo, Potpredsjednik Federacije BiH, državna tajna, Jozo Leutar, Sefer Halilović, Nedžad Ugljen, Jozo Leutar, supruga Sefera Halilović, Nedžad Ugljen, Mirsad Kebo, Vlada FBiH, ubojstvo, Mirsad Kebo, Živko Budimir, Hrvati, nacionalni interes, Živko Budimir, Mirsad Kebo, Jerko Ivanković Lijanović, skandal, Mirsad Kebo, Hrvati u BIH, izbori, Mirsad Kebo, BIH, ratni zločin, ratni zločini, Mirsad Kebo, alija izetbegović
... ostalih konstitutivnih naroda i ostalih, izjavio nelegalno izabrani dopredsjednik F Bih i neovisni kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva bih Mirsad kebo, u intervju Večerenjem listu.

Upitan kako Hrvati strahuju od izbornog inženjeringa i nakon ovih izbora i smatra li takve strahove opravdanima, Kebo je naveo kako producenti izbornog inženjeringa mogu biti samo oni koji nisu za ovu državu i njezinu stabilnost.

-Proteklih godina imali smo situaciju da dužnosnici iz reda hrvatskog naroda izabrani izravno ili neizravno nisu ‘hrvatsko pitanje' shvatili ozbiljno ili nisu htjeli i tu obvezu su transferirali u ‘osobno ili stranačko pitanje' i dalje koriste atribut ‘hrvatski' za dalju političku karijeru, kazao je.

To, dodao je, nije dobro. -Mislim da ovu sliku nećemo imati nakon izbora. Uvjeren sam da ćemo u vlasti imati druge ljude spremne na dijalog, kompromis i percepciju naših različitosti kao bogatstvo. Ljude koji će poštovati zakon i Ustav, biti izabrani demokratski i pošteno, a ne inženjeringom, korupcijom, kriminalom. Ako u ovoj zgradi budu sjedili takvi ljudi, vjerujem da će jednako štititi interese svih naroda i građana i da će problem Hrvata, kao konstitutivnog naroda ove države, biti riješen jer to rješenje je faktor stabilnosti države i njenog suvereniteta", kazao je Kebo i intervjuu za Večernji list.

On je rekao kako su u proteklom mandatu zakonodavna i izvršna vlast u F BiH djelovale kao dva neovisna i izolirana tijela.

-Istodobno, Vlada FBiH, kao dio izvršne vlasti, najčešće se oglušivala na odgovornost koju ima pred nama, rukovodstvu FBiH i od institucije napravila kavanu u kojoj se kombinacije osoba koje sjede zajedno za stolom prave u ovisnosti tko s kim, trenutačno, ima zajednički osobni ili, rekao bih, polustranački interes koji se kosi s Ustavom i zakonima", kazao je Kebo.