Priopćenje za javnost Odbora za branitelje HDZ-a BiH i udruga proisteklih iz Domovinskog rata

izbori 2010, izbori, izbori, Hrvati u BIH, izbori 2010, pismo, dijaspora, izbori, izbori, Hrvatska, popis, izbori, Hrvatska, HDZ, kukuriku koalicija, izbori, BIH, ustav, Hrvatska, referendum, U ime obitelji, izbori, izbori u BiH, Stjepan Mikić, Troplet, Europski parlament u Briselu, izbori, poziv, izbori, Slovenija, izbori, kupovina glasova, plaćanje glasova, glasovanje, izbori, djeca, izbori, BIH, kupovina, birački odbori, izbori, provjera, glasovanje, izbori, poziv, BIH, izbori, predsjednički izbori, izvanredni izbori, izbori u BiH, BIH, izbori, izbori, klis, Konjic, izbori, Čitluk, HDZ BiH, izbori, zapadna hercegovina, BIH, izbori, Sarajevo, Hrvatska zemlja, izbori, Hrvatska zemlja, izbori, predsjednički izbori, Mostar, DIP Državno izborno povjerenstvo , predsjednički izbori, rezultati prvog kruga , Hrvatski narodni sabor, izbori u RH, poziv, izbori, izbori u RH, Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Ploče, referendum, termoelektrana, izbori, Hrvatska dijaspora, dijaspora, Hrvatska zemlja, iz
Ilustracija/Hercegovina.info

Republika Hrvatska učinila je više nego ijedna zemlja u njezinom okruženju koje su bile zahvaćene ratom u brizi za hrvatske branitelje u RH, ali i u BiH. Hrvatski politički predstavnici iz HDZ-a BiH u suradnji s predstavnicima temeljnih udruga Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne uspjeli su u RH osigurati 4.500 obiteljskih mirovina za obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz BiH te preko 8.000 invalidskih mirovina za pripadnike HVO-a. Na osiguranju zaštite prava hrvatskih branitelja pripadnika HVO-a i dalje ćemo raditi u suradnji s Vladom RH donošenjem jedinstvenog Zakona o braniteljima kojim će se regulirati status hrvatskih branitelja iz BiH u RH. Također ćemo nastaviti raditi na zaštiti prava hrvatskih branitelja u Federaciji BiH.
Jedino se na taj način mogu osigurati najveći standardi u zaštiti prava hrvatskih branitelja u Federaciji BiH te zaštiti prava hrvatskih branitelja iz BiH u RH, bez političkih zlouporaba i davanja lažnih nada koje se ne mogu realizirati kako to neki rade iskorištavajući hrvatske branitelje, hrvatske birače u BiH, za svoje osobne, a ne nacionalne ciljeve našega naroda u BiH.


Bilo koji pojedinac bez obzira na zasluge i osobnost ne može mnogo učiniti sam u političkom životu bilo koje zemlje pa tako i RH i BiH. Zato Vas pozivamo da date svoj glas listama HDZ-a, posebice listi HDZ-a u 11. Izbornoj jedinici jer je HDZ jedina relevantna politička snaga, koja se dokazala u zaštiti prava hrvatskih branitelja, zastupajući integralni hrvatski interes s obje strane granice u RH i BiH i to će nastaviti raditi i ubuduće.

Odbor za branitelje HDZ BiH,
Udruge proistekle iz Domovinskog rata