FOTO  Priopćenje: 19. redovita sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar

GO HDZ BiH

Razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja proračuna za Grad Mostar u 2018. godini i aktualna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH sukladno presudama Ustavnog suda BiH.
Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara.

Posebna pozornost je posvećena temi proračuna Grada Mostara za 2018. godinu. Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o proračunima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o proračunima tehnički način donošenja proračuna za Grad Mostar zbog specifične situacije. Sukladno navedenom Gradski odbor smatra da se proračun za 2018. treba objaviti što žurnije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obveza.
Gradski odbor je razmotrio rad u proteklom razdoblju i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacijama HDZ-a BiH na području Mostara.

Izvješće o radu i planove za 2018. godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar gđa. Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko.