Prijem: Jurišiću nema tko pružiti ruku

Uz predstavnike islamske zajednice u Mostaru i Srpske pravoslavne crkve prijemu su bili nazočni i predstavnici Sveučilišne kliničke bolnice, Rektorata i Sveučilišta u Mostaru, dekani fakulteta, predstavnici aktualne i buduće vlasti u HNŽ-e Srećko Boras, Denis Lasić, Luka Faletar, Miro Ćorić, Grada Mostara Ljubo Bešlić, Teološkog instituta te pojedini stranački prvaci, među kojima Vesna Pinjuh, Zvonko Jurišić te dopredsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, ministar u Vijeću ministara Dragan Vrankić i brojni drugi gosti i uzvanici.

Kako je prenio mostarski dnevni list prijemu nisu bili nazočni predsjednici dva HDZ-a Dragan Čović i Božo Ljubić, a što im se učinilo simptomatičnim da je čak i ko(lu)mnist tog lista, nesuđeni predsjedavajući Vijeća ministara kandidat SDP-a dr. Slavko Kukić imao potrebu za prokomentirati.

Gvardijan fra Iko Skoko pojasnio je za Dnevni list da pozivi nisu upućivani osobama nege strankama te da su se Čović i Ljubić ispričali drugim obvezama i sastancima.

Kako su potvrdili neki od nazočnih prijemu, a što dežurni ko(lu)munist nije imao potrebu prokomentirati, ruka predsjednika HSP-a Zvonke Jurišića često je bila u zraku, jer većina od onih s kojima se pokušao pozdraviti su ga jednostavno ignorirali. (Dnevnik.ba)