Predsjedništvo HSP-a BIH pozvalo nadležne institucije da zaustave "Kriminalnu hobotnicu"

Predsjedništvo stranke ie pokrenulo je unutarstranačke resurse za zaštitu istaknutih dužnosnika stranke te pozvalo mjerodavne policijske i tužiteljske institucije da se aktivno uključe u rješavanje ovog kriminaliteta.

"Predsjedništvo HSP-a BiH poziva sve institucije koje su odgovorne za ove segmente, a prije svega federalnu policiju da poduzme odgovarajuće mjere i istražne radnje za osobe koje su uključene u kriminalne radnje i nanošenje financijske štete Federaciji BiH.

Sada kada su podatci i kriminalne metode otkrivene vrijeme je da se poduzmu energične mjere kako bi se kaznili oni koji su sudjelovali u kriminalnoj hobotnici, ali i poslala poruka za ubuduće kako se nitko neće usuditi uzimati proračunske novce i prebacivati ih u privatne džepove", priopćeno je iz HSP-a BiH.

U toj stranci smatraju kako bi tužiteljstva konačno trebala procesuirati prokazane kriminalne skupine i pojedince koji su izbjegavali pravdu te donijeti presude koje će vratiti dignitet pravosuđu i pravnoj državi, ali i vratiti opljačkanu imovinu.

"U cijelom slučaju, što treba znati cjelokupna bh. javnost, nema nikakvog napada na hrvatski narod, nego na kriminalce koji se kriju iza 'interesa hrvatskog naroda' koji su godinama siromašili taj isti narod i uzimali mu radna mjesta i zaustavili razvoj i prosperitet.

Strateški interes Hrvata u u BiH jest zakonit rad svih institucija vlasti i poboljšanje trenutačnog statusa hrvatskog naroda u institucijama BiH ali i života općenito. To se ne može dogoditi dok kriminalci i mafija slobodno šeću i ne dobivaju čak niti uvjetne kazne, nego oslobađajuće, a pošteni i savjesni dužnosnici se moraju brinuti da ne odlete u zrak. To je stvarnost naslijeđena od prethodne vlasti koja se mora zaustaviti", zaključuje se u priopćenju za javnosti HSP-a BiH, kojeg potpisuje predsjednik stranke Zvonko Jurišić.

Fena