Predsjedatelj Tegeltija razgovarao s veleposlanikom SAD-a Nelsonom

sastanak, veleposlanici, BIH

Predsjedatelj Tegeltija i veleposlanik Nelson razgovarali su o aktualnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regiji te mogućnostima unapređenja suradnje dviju zemalja.

Ovom prilikom predsjedatelj Tegeltija upoznao je veleposlanika Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i gospodarskog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak europskih integracija uz puno uvažavanje Daytonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti u BiH.

Tijekom sastanka sugovornici su iskazali zajednički stav o nužnosti usvajanja proračuna institucija BiH za 2020. do kraja prvog kvartala tekuće godine.

Ovom prilikom predsjedatelj Vijeća ministara je naglasio da će proračunom biti osigurano dovoljno sredstava za nesmetano funkcioniranje svih institucija koje se financiraju iz proračuna BiH.

Sugovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja suradnja dviju zemalja bila dobra te izrazili očekivanje da će ona biti nastavljena i u idućem razdoblju.