Pravaštvo nije Ante Pavelić, pravaštvo je koalicija sa SDP-BiH

HSP BIH, SDP BIH, koalicija, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NSRzB, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDP BIH, Politika, Nadzorni odbor, elektroprivreda, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NS radom za boljitak, SDP BIH, HSP BIH, NS radom za boljitak, SDA BIH, platformaši, Vijeće ministara, sdpbih, SNSD

Onaj tko osjeća toliku ljubav prema svome narodu, ne može mrziti druge, kaže se u današnjem priopćenju HSP-a BiH upućeno nekom imaginarnom potpredsjedniku RS-a.

Ukoliko prihvatimo tezu da vole svoj narod u BiH, onda bi se u ime Hrvata i njihove izborne volje morali odreći bilo kakve vlasti na bilo kojem nivou jer naprosto nemaju nikakav legitimitet od tog istog naroda.
Ako su čelnici HSP-a u stanju preći preko te činjenice kako će objasniti činjenicu da su za samo jedan nepotpuni mandat od četiri godine jednu od najbogatijih županija doveli na prosjački štap? To sa sobom automatizmom vuče slabljenje sveučilišta u Mostaru čiji je jedan od osnivača i financijera ZHŽ, jer para za jedinu visokoškolsku ustanovu Hrvata u BiH nema. Nema ih jer su ih potrošila gospoda koja su vladala protekle godine županijom, a predsjednik vlade ZHŽ upravo je čelnik HSP-a BiH.

Hrvatska stranka prava BiH je konzervativna i tradicionalna, ali je jednako tako moderna i proeuropska",kaže se u istom priopćenju. Pa što konzervativna i tradicionalna stranka radi sa SDP-BiH? Zaboravljaju li čelnici HSP-a BiH što su govorili o drugom imaginarnom čovjeku koji predstavlja Hrvate u predsjedništvu BiH? Uoči listopadskih izbora pravaši su oglasili riječima citat: „Svima u BiH je jasno da je SDP većinska bošnjačka stranka i kao takva treba i postoji na političkoj sceni. Dok se ne riješi nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini, bespredmetno je govoriti o građanskom društvu. Ovako pravi veliku šteti svim narodima i građanima u BiH, krijući se i uzurpirajući pravo hrvatskog naroda, da izabere legalnog i legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH, Dokaži riječju i djelom da si socijaldemokrata, Hrvat i bh patriota, pa se povuci iz kvislinške pozicije u Predsjedništvu BiH i ne širi sjeme zla u Bosni i Hercegovini", poručili su Komšiću iz HSP-a BiH.

Danas nekoliko mjeseci poslije tada uzurpatorska partija postala je im je koalicioni partner i zvijezda vodilja ka vlasti, a samim time više nema ni štete od nelegalnog i nelegitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH kakav je bio uoči i nakon izbora. Gdje u kratko vrijeme nestade taj Kvisling i kamo se skrilo sjeme zla koje su pravaši spominjali? Zar je pravaštvo koalicija sa tom istom strankom koja je uzurpirala pravo hrvatskog naroda da bira svog predstavnika?

hercegovina.info