Poziv Jurišiću da dovrši proces "Dekonstituiranja Hrvata"

Vlada ZHŽ, proračun zhž, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zlatko Lagumdžija, Zvonko Jurišić, HSP BIH
Upravo zahvaljujući g. Jurišiću i njegovim ministrima Kvesiću i Šunjiću, mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo ostali bez svojih prava zahvaljujući Institutu za medicinsko vještačenje koji kontroliraju doktori Armije BiH, a njih su trojica prenijeli sve nadležnosti na taj Institut. A županije u kojima su oni bili ministri dobivaju godišnje manje oko 30 milijuna KM. Zbog mudrosti HSP-a BiH taj novac je pametno preusmjeren u rješavanje djelatnih problema Krivaje iz Zavidovića i Borca iz Travnika.

Predsjednik HSP-a BiH je kroz ideju "platforme" uspio izboriti da hrvatski narod ne treba više birati svoje predstavnike nego je pojednostavio proces tj. omogućio je Zlatku Lagumdžiji i Sulejmanu Tihiću da postavljaju viđenije članove HSP-a BiH na hrvatske pozicije. Nimalo nam nije drago čuti da takav volumen odlazi sa političke pozicije upravo sada kada njegov prijatelj dr. Slavo Kukić želi ukinuti entitetsko glasovanje u BiH i dekonstituirati srpski narod i svesti ga na hrvatsku razinu.

Odlaskom dr. Zvonke Jurišića postavlja se i veliko pitanje kako ćemo vratiti hrvatsku Posavinu, kojoj je on posvetio sav svoj politički vijek i koji je bio najveći zagovornik da se hrvatska Posavina pripoji Federaciji BiH, gdje bi tada kroz veliku ideju "platforme" HSP BiH omogućio povratak, obnovu i zapošljavanje Hrvata Posavine, slično kao što je gospodarski preporodio Zapadnohercegovačku županiju.

Isto tako poznata nam je bila i ideja HSP-ova RH i BiH da ne ulaze po svaku cijenu u europsku uniju, nakon odlaska Ante Đapića, a sada i velikana HSP-a Zvonke Jurišića, postavlja se pitanje tko će spriječiti ulazak Hrvatske i BiH po svaku cijenu u EU.

Što se tiče Središnje Bosne poznato nam je da je tamo HSP u vlasti bez ijednog zastupnika i da na nižoj razini postoje sljedbenici Zvonke Jurišića i njegovih ideja o dekonstituiranju hrvatskog naroda tako da ne moramo brinuti što će se u toj županiji događati.

Iduće godine su općinski izbori i mi smo očekivali da će HSP BiH na čelu sa Zvonkom Jurišićem u svim mješovitim općinama kao što su Mostar, Stolac, Kiseljak, itd. omogućiti SDP-u i SDA da preuzmu vlast u takvim općinama a da poneko mjesto dadnu pripadnicima HSP-a u nekom od nadzornih odbora.

Ali ako je odluka Zvonke Jurišića neopoziva i želi biti samo zastupnik u Parlamentu BiH za 6 000 KM mjesečno, ovaj složeni posao mogli bi dovršiti samo general Živko Budimir, mr. Željko Asić ili Ćane Primorac, ali zanjući da su se i oni ugradili u proračun kao i njihov predsjednik Jurišić, ostaje veliko pitanje tko bi mogao preuzeti stranku.

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a nećemo lako preboljeti odlazak ovakvog čovjeka i domoljuba s političke scene i nećemo mu nikada zaboraviti što je sve učinio nama i našem narodu, kaže se u priopćenju za javnost Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZHB.

Srna