Ponovno izabran za predsjednika Mosta: Božo Petrov

božo petrov
Za Petrova je glasovao 289 članova dok je njegov protukandidat Robert Postaj dobio 34 glasa.


"Mi smo prolazni, ali ideja i želja da Hrvatska bude bolja zemlja je ono što će ostati iza nas. Borit ću se za sva načela s kojima je Most krenuo i protiv korupcije, kriminala i nebrige koju gledamo već 20 godina", istaknuo je Božo Petrov u svom prvom obraćanju u ulozi novog predsjednika Mosta.


Pojavom Mosta, kaže Petrov, Hrvatska je dobila izbor i prestala biti osuđena na kontinuitet dotadašnje politike.


"Obećajem da ćemo biti demokratični, razumni i beskompromisni te da će javni interes biti ispred privatnog, a ja ću biti čovjek u svim situacijama", dodao je.


'Mostovcima' se zahvalio na povjerenju dok je za današnji Izborni sabor rekao kako će s njega nositi lijepa sjećanja. "To znači da smo i nakon tri godine ostali normalni", rekao je Petrov, ocijenivši da se 'isplatila svaka bora i svi potrošeni sati'.

"Ovo je naša dionica, sutra će doći drugi, ali ćemo dati sve od sebe da omogućimo novim generacijama koji dolaze da imaju ljepšu Hrvatsku, a to je cilj koji se isplati", kazao je Petrov praćen burnim pljeskom nazočnih članova Mosta.


Potom je riječ dao Miri Bulju jer je, kako je kazao, izdržao 5-6 sati, a nije uputio ni jednu repliku.


"Čast mi je što sam posljednju godinu dana bio s ovim ljudima i sudjelovao s vama u povijesnom trenutku kada se na hrvatskoj političkoj sceni pojavila opcija odvažna u borbi protiv korupcije, kriminala i zaštite nacionalnih interesa", rekao je Bulj.


Posebno je pozdravio dvanaestoro kolega iz Mosta koji su, naglasio je Bulj, "rekli kako nema obraz cijenu te da im nije do fotelja".


Nezavisne liste pozvao je da se pridruže Mostu i zajedno pomognu u mijenjanju Hrvatske 'do pobjede na predstojećim lokalnim izborima'.


Izaslanici na Izbornom saboru Mosta, održanom u zagrebačkom Branimir Centru, izabrali su i Glavni odbor te Nadzorni odbor.


Hina