Policija intervenirala na sjednici OV-a Grude

Grude

Naime, zbog činjenice da se jedan od viječnika vladajuće strukture nije pojavio na zakazanoj sjednici, predsjednik OV-a Grude Nikica Tomas je zatražio da se sjednica odgodi, budući da je broj vijećnika vladajućih i oporbe bio jednak, te se ne bi mogla usvojiti niti jedna točka. 

Odgoda sjednice se nije svidjela vijećnicima oporbe koji su Tomasu zapriječili izlaz iz prostorije, u kojoj je sjednica trebala biti održana.

Zapriječena vrata

Naime, vijećnici oporbe smatraju da je neprihvatljivo sazvati 24 vijećnika na sjednicu i zatim istu odgoditi bez ikakvog objašnjenja. ''Klub HSP-a je tražio objašnjenje, međutim, Tomas je pred svim vijećnicima kazao da on može što hoće. Nakon toga su vijećnici HSP-a potpomognuti i ostalim vijećnicima iz oporbe stali na vrata i rekli predsjedniku OV-a Grude da ne može napustiti na takav način sjednicu'', kazao je za Dnevni list slijed događaja Damjan Sabljić, predsjednik Općinskog odbora HSP-a (Đapić - dr. Jurišić).

On smatra da je cilj prekidanja sjednice bio skriti radnje koje se događaju unutar vladajuće strukture u općini Grude, pritom se najviše oslanjujući na revizorsko izvješće, te da je neminovno da će doći do preslagivanja vlasti u ovoj općini.

Najavljena istraga

Sam predsjednik OV-a Grude Nikica Tomas tvrdi za Dnevni list da je jedini razlog zbog kojeg je sjednicu htio odgoditi činjenica da su vijećnici bili u pat poziciji, odnosno da je broj vijećnika oporbe i vladajućih bio jednak.

''Nije problem nikakvo revizorsko izvješće, jer radi se o informaciji vijećnicima, a ne o nečemu o čemu se glasa. A osim toga, ja sam na to izvješće ponosan, jer je ono pozitivno'', tvrdi Tomas, koji je nakon što su mu zapriječena vrata zatražio i policijsku intervenciju.

Sjednica je na kraju započela, međutim, budući da dnevni red nije usvojen, ista je prekinuta. Načelnik PU Grude Petar Brnadić najavio je i istragu vezanu uz izjave o upetljanosti policije u ove događaje.