Po Šepiću stabilnost i sigurnost u FBiH postiže se dekonstituiranjem Hrvata

senad šepić
... stranaka; SDA, SBB, SDP i DF, o reduciranju ovlasti Doma naroda Federalnog parlamenta na razinu Vijeća naroda RS, koje u tom entitetu ne odlučuje ni o čemu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

- To bi donijelo stabilnost i sigurnost, izjavio je Šepić za TV1 , upitan što bi donijelo reduciranje ovlasti Doma naroda Parlamenta FBiH na razinu Vijeća naroda RS.

Po Šepiću do stabilnosti i sigurnosti u Federacije BiH se dolazi eliminacijom Hrvata kao političkog naroda u FBiH.

Šepić je, uz to, na pitanje voditelja mjenjaju li se, presudom Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića i nadležnosti Doma naroda Federalnog parlamenta odgovorio potvrdno, što je naravno laž.

Naime, presuda Ustavnog suda BiH samo zahtijeva da klubove naroda u federalni Dom naroda biraju konstitutivni narodi, umjesto da, kao do sada. uz cijeli bošnjački klub, Bošnjaci biraju i jednu trećinu hrvatskog kluba, dvije trećine srpskog i cijeli Klub ostalih.

Svojom izjavom Šepić je pokazao da je i njegova stranka "Nezavisni blok" tek dio velikobošnjačkog projekta dekonstituiranja Hrvata u FBiH i BiH.

Ako bošnjačkim strankama toliko smeta asimetrija u BiH, zbog čega se onda protive uspostavi entiteta s hrvatskom većinom. Pa to je najbolji način ukidanja asmetrije i uspostave simetrije, a ne oduzimanjem prava jednom narodu, da bi se od FBiH napravila replika RS, odnosno bošnjački entitet.