Pločkinić uputio pismo Čoviću i Ljubiću: Povucite se iz neprirodne koalicije

Čović i Ljubić
Povodom otvorenog koaliranja hrvatskih stranaka koje neosporno imaju birački legitimitet i legalitet predvođenja Hrvata u BiH, ostajemo zgroženi i šokirani činjenicom kako ste za koalicijske partnere u vlasti odabrali Socijaldemokratku Partiju BiH, predvođenu Zlatkom Lagumdžijom i njegove bivše komuniste koji simpatiziraju i štite radikalne islamiste u BiH. Po čemu se Vaše koaliranje sa SDP-om razlikuje od propale politike sada već bivšeg HSP-a i zaboravljenog Zvonke Jurišića?

Zar Vaša dosadašnja časna borba za prava bh Hrvata mora biti umrljana bjesomučnom bitkom za fotelje? Kako je moguće da za jednu takvu važnu odluku nije sazvan Hrvatski narodni sabor koji bi potvrdio tako radikalnu odluku skretanja u lijevo prema neokomunističkoj opciji?

Čestitamo Vam na novoizabranim dužnostima, na novosagrađenim vilama, na novokupljenim luksuznim automobilima ali se pitamo što od toga svega koristi ima i Hrvatski narod u BiH?

U zadnjih šest godina, bh Hrvati su ostali bez 72 Hrvatska kulturno-umjetnička društva, 1 Hercegovačke radio-televizije, 5 hrvatskih radio postaja, bez brojnih civilnih institucija i udruženja, bez Informativnog centra, najmanje 7 javnih poduzeća u vlasništvu hrvatskog naroda, bez najneophodnijih javnih i kulturnih institucija neophodnih za kulturni razvitak jednog naroda, zaboravljaju se žrtve i stradalnici Hrvatskog vijeća obrane, a dozvoljava se prijenos dokumentacije HVO-a u Sarajevo što normalan čovjek ne može povjerovati.
Jesu li Hrvati u BiH šaptom "okupirani"? zašto se provodi i dozvoljava provođenje agonijske asimilacije?

Poštovana gospodo predsjednici, molimo Vas da preispitate Vaše odluke o koaliranju sa strankom SDP BiH koja je bh Hrvatima nametnula člana Predsjedništva i time dovela do oktroiranja vlasti i nametanja političkih odluka koje će bh Hrvate odvesti u nacionalnu manjinu. podsjetimo vas samo kako su Hrvati u BiH imali zastrašujuće žrtve u proteklom Domovinskom ratu da bi danas dobili jedno veliko - ništa i samo lažna obećanja o TV kanalu na hrvatkom jeziku. A što je sa predizbornim obećanjima o trećem hrvatskom entitetu, što je s obećanjima o tisućama novih radnih mjesta za bh Hrvate kako bi ostali u BiH, što je s obećanjima o povećanju mirovina, što je s obećanjima o povećanju potpora hrvatskim stradalničkim udrugama, kulturnim institucijama, razvoju hrvatskih medija i širenju svih kapaciteta vlastitiog naroda?

Molimo Vas, sačuvajte Vaše dostojanstvo i dostojanstvo i ponos hrvatskog naroda u BiH te se povucite iz neprirodne političke koalicije te s vlastitim narodom koji Vam je ukazao povjerenje ostanite u patnji do novih izbora koje ćete sigurno dobiti, a nikako se ne povodite sitnim foteljama nakon kojih nećete dobiti niti toliko, a ostat ćete upamćeni kao i lanjska politika propalog HSP-a, stoji u pismo kojeg je predsjednik NVO Croatia Liberatas Leo Pločkinić uputio predsjednicima HDZ BiH i HDZ 1990 Draganu Čoviću i Boži Ljubiću