Platformaši se sastaju u strahu od Perića

HSP BIH, Josip Perić, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, Željko Asić, Ćana Primorac, Josip Perić, Ante Krajina, platformaši, HSP BIH, Josip Perić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, Josip Perić, platformaši
Perić je najavio da će HSP napraviti popis zahtjeva u vezi s odnosima unutar platforme.

- Što se mene tiče, platforma može funkcionirati od razine mjesne zajednice do države ili nikako. A ne da u jednoj županiji funkcionira, a u drugoj ne. Ili da funkcionira u FBiH, a ne u državi. Platforma je na ispitu! U srednjoj Bosni ga nije položila. Ako se bude ovako ponašala u FBiH, neće ga položiti ni u Federaciji, upozorio je Perić.

Perić je Dnevnom avazu rekao kako se malo što od potpisanog pokušava riješiti zbog čega će HSP preispitati svoj položaj unutar platforme, objasnivši da je ovakav stav zauzet i na sjednici proširenog Predsjedništva i Županijskog odbora HSP-a u ponedjeljak u Tomislavgradu.

- Ako u skorije vrijeme nešto ne bude promijenjeno, iz platforme neće izaći samo federalni ministara Ante Krajina, nego cijeli HSP. To su podržali Predsjedništvo i većina našeg članstva. HSP je jedina stranka koja je u platformu unijela hrvatske glasove, jedina je sustavno napadana zbog navodne izdaje nacionalnog interesa, a ništa se bitno nije promijenilo, rekao je Perić, koji inzistira da HSP učestvuje u svim pregovorima pri uspostavi vlasti u županijama, ali i u državi.

Predsjednik HSP-a BiH, kojeg je perić otvoreno napao, pa čak izjavio kako intelektualno nije sposoban biti vođa, potvrdio je kako će se u četvrtak održati sastanak stranaka potpisnica platforme.