Platformaši imaju Hrvata za premijera

HSP HB, Zvonko Jurišić, ZHŽ, dug, HSP BIH, udruge, Zvonko Jurišić, istraga, MUP ZHŽ, platformaši, vlast, Vijeće ministara, proračun zhž, Vlada ZHŽ, Zvonko Jurišić, HSP BIH, reket, Ante Krajina, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, HSP BIH, mediji, HSP BIH, HSP BIH, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Živko Budimir
Predstavnici SDA, SDP-a, Narodne stranke Radom za boljitak i HSP-a BiH održali su u Sarajevu sastanak radi usuglašavanja pred sutrašnji početak konsultacija s Predsjedništvom BiH.

- Donesen je zaključak da ćemo izaći s kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Danas smo pomenuli usput samo nekoliko imena koja ćemo sutra objaviti Predsjedništvu BiH i za njih će se znati u sljedeća dva dana, rekao je Srni predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

Jurišić je naveo da će u sljedećem razdoblju biti obavljeni razgovori s ljudima čija su se imena spominjala tijekom susreta lidera stranaka potpisnica Platforme.

- Smatram kako je potrebno zakonski urediti pitanje koje se odnosi na princip rotacije, pogotovo kada je riječ o bitnim funkcijama poput predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra vanjskih poslova BiH kako se ne bi ponavljali probleme koje smo imali do sada, rekao je Jurišić.

Napomenuo je kako su u prethodna dva mandata predsjedavajući Vijeća ministara BiH bili iz reda bošnjačkog, odnosno srpskog naroda, tako da bi sada to trebao biti Hrvat.

Glasnogovornik HDZ-a 1990, Veso Vegar, rekao je Srni kako ova stranka sutra očekuje konstruktivan razgovor o imenu jednog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ali da bi prethodno trebao biti postignut dogovor o vladajućoj većini.

- Smatramo da novi mandatar treba biti iz jednog od HDZ-ova što ide po sustavu rotacije. Taj stav ćemo sutra zastupati, rekao je Vegar, ne želeći precizirati tko će biti kandidat.

Neki izvori tvrde kako su kandidati za mjesto premijera uz dvaju HDZ-ova Borjana Krišto te Martin Raguž.

Pojedini mediji navode kako se vode žestoke borbe između koalicijskih partnera za svako ministarsko mjesto u što nije teško povjerovati. Zna se što sve donosi ministarska pozicija. Najmanje rada.
bitno.ba | R.I.