Osobno osiguranje na državnom nivou ima 27 dužnosnika

dužnosnici
... rukovodećih osoba na vlasti u BiH ima osobno osiguranje, koliko je službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela uključeno u osiguranje tih osoba, te koliki su troškovi osiguranja, kao i noćenja i korištenja automobila tijekom godišnjih odmora.

Također, Nović je postavio pitanje o tome koliko su dužnosnici u BiH sigurnosno ugroženi. Nović je pitao i na koji način i s kojim brojem ljudstva Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH osigurava objekte, konkretno diplomatsko-konzularna predstavništva u BiH, te da li je to osiguranje jednako onom koje diplomatska predstavništva BiH imaju u svijetu.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH kazao je da Direkcija pri osiguranju osoba primjenjuje svoje upute koje predviđa osiguranje tri kategorije dužnosnika u BiH.

U prvoj su članovi Predsjendištva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara i strani državljani. U drugoj kategoriji osoba koje osigurava Direkcija su ministri u Vijeću ministara BiH, predsjednik Suda BiH, glavni tužilac BiH, te predsjedavajući domova Parlamentarne skupštine BiH.

U trećoj kategoriji štićenih osoba su zamjenici predsjedavajućih domova Parlamentarne skupštine BiH. Zvizdić je kazao da Direkcija na državnom nivou štiti ukupno 27 osoba. Za ostale podatke koje je tražio Nović, Zvizdić je kazao da će ih dostaviti naknadno. Također, predsjedavajući Vijeća ministara BiH kazao je da se zalaže za to da se transparentno objave svi podaci o troškovima osoba koje imaju osiguranje, ne samo na državnom, nego i na nivou entiteta, te da se sačini takva kompletirana informacija.