Općinski izbori 2012: Kandidati HDZ-a BiH pobjeđuju širom Hercegovine

izbori, izbori, izbori, izbori 2010, najbolji sportaši, izbori, HDZ 1990, HSP BIH, HDZ BiH, izbori 2010, izbori, izbori, BIH, CIK, izbori 2010, izbori, CIK, potvrda, Čapljina, izbori, Hrvati u BIH, izbori, izbori, BIH, vlast, Posušje, izbori, Politika, izbori, izbori, dijaspora, sabor, Mostar, izbori, Jonathan Moore, sip, izbori, Mostar, BIH, izbori, kupovina glasova, kodeks, popis, kandidati, izbori, izbori, predizborna kampanja, izbori, izbori, HDZ BiH, izbori, BIH, izbori, prsten, Hrvati u BIH, izbori, dijaspora, Hrvatska zemlja, Novac, glasovanje, parlamentarni izbori, izbori u RH, izbori, Hrvatska zemlja, Vesna Pinjuh, Željko Glasnović, Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a, glasovanje, Nizozemska, bh. hrvati
U Čapljini novi-stari gradonačelnik bit če Smiljan Vidić koji je pomeo konkurenciju sa oko 80% potpore birača.

U Čitluku je kandidat HDZ-a BiH dio potporu oko 55% birača, dok je Široki Brijeg dao povjerenje Miri Kraljeviću iz iste stranke.

Ljubuški je također glasovao za kandidata HDZ-a BiH Ivana Barbarića kojemu će ovo biti treći mandat, dok u Grudama sasvim sigurno pobjeđuje kandidat iste stranke Ljubo Grizelj sa sa oko 68% potpore birača u svojoj općini. I Livno je dalo potporu kandidatu HDZ-a BiH Luki Čelanu, koji će i dalje obavljati funkciju načelnika općine. Ista situacija je u općini Tomislavgrad gdje će i dalje prvi čovjek općine biti Ivan Vukadin, a i na Kupresu je pobjedio kandidat HDZ-a BiH Perica Romić. I u Posušju je slavio kandidat HDZ BiH Branko Bago. Velika borba za načelnika vodi se u Rami izmešu HDZ BiH i HDZ 1990.

Podatke o drugim općinama za sada nemamo, ali kako se neslužbeno saznaje i u ostalim gradovima gdje su Hrvati većina najveći broj glasova dobili su kandidati HDZ BiH.

hercegovina.info