ODZVONILO JE Prosvijedi Hrvata u Mostaru, Širokom Brijegu, Livnu, Vetezu, Orašju, žepču

prosvjedi, odzvonilo je, majorizacija, Hrvati u BIH, majorizacija, Hrvati u BIH, mirovine, Sejdić i Finci, Hrvati u BIH, majorizacija, Hrvati u BIH, BIH, ZHŽ, Miahcel Schumacher, Vlada ZHŽ, BIH, ravnopravnost, Federacija BIH, Hrvati u BIH, Troplet, izbori, BIH
Tuzlanski Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem podržava mirne prosvjede pod nazivom "Odzvonilo je!", koji će se na poziv Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Hrvatskog studentskog politološkog foruma i Hrvatskog intelektualnog zbora održati 17. ožujka u Mostaru, Širokom Brijegu, Livnu, Vitezu, Žepču i Orašju.

Ovaj odbor smatra da se mirnim prosvjedima, kao nastavku akcije "Stop majorizaciji Hrvata" imaju golemoga razloga masovno odazvati svi građani BiH, posebice pripadnici hrvatskog naroda, branitelji, studenti, gospodarstvenici te svi nositelji izvršnih, političkih i javnih dužnosti u ime hrvatskog naroda.

"Tuzlanski HDZ sudjelovat će u prosvjedima i tako pokazati prijeko potrebno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH. Iskazat ćemo odlučnost i ustrajnost hrvatskog naroda u borbi za ustavnu i svaku ravnopravnost s druga dva naroda u BiH. Masovnim mirnim prosvjedima kao činom upozorenja, HDZ podržava osudu i sprječavanje pokušaja uspostave vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda. HDZ vjeruje da će to biti dostatna poruka svim relevantnim političkim čimbenicima u BiH da se mora uvažavati izborna volja hrvatskog naroda", navodi se u priopćenju.

Mladež dva HDZ-a pozvala Posavljake

A Mladež HDZ 1990 Posavina i Mladež HDZ BiH Županije Posavske pozvala je mještane Županije Posavske na okupljanje i mirni prosvjed radi izražavanja nezadovoljstva zbog neravnopravnog ustavnog i institucionalnog položaja Hrvata u odnosu na druga dva konstitutivna naroda u BiH. Prosvjedno okupljanje će biti održano u četvrtak, 17.03.2011. godine u parku u Orašju, od 11.00 do 12.00 sati.

I HSS podržava prosvijed


Hrvatska seljačka stranka također podržava za sutra najavljene prosvjede

Najavljeni prosvjedi Hrvata širom Bosne i Hercegovine kulminacija su višemjesečnih brutalnih pokušaja ignoriranja izborne volje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska seljačka stranka dijeli zabrinutost i ogorčenje političkim događanjima koji čine besmislenim demokraciju i jasno pokazuju Hrvatima kakav im je položaj u BiH namijenjen.


Zbog toga Hrvatska seljačka stranka podržava najavljene prosvjede i poziva sve članove, simpatizere, ali i ostale građane kojima je stalo do vladavine prava u Bosni i Hercegovini da se pridruže sutrašnjim prosvjedima i na miran i dostojanstven način iskažu svoj stav o političkom teroriziranju Hrvata u BiH


Poziv na prosvijed u Širokom Brijegu

Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u četvrtak 17. ožujka 2011. na Trgu Širokobrijeških žrtava (kod Križa) organizira mirni prosvjed pod nazivom "Odzvonilo je." Prosvjed će trajati od 11 do 12 sati. Organizacijski odbor poziva građane svih općina Županije Zapadnohercegovačke na ovaj prosvjed koji će biti jedan od šest županijskih prosvjeda diljem BiH. Pozivaju se branitelji, radnici, učenici, studenti, umirovljenici, kao i cjelokupni hrvatski puk Zapadne Hercegovine da mirnim prosvjedom jasno poruči da je dosta nadglasavanja hrvatskoga naroda, nepoštivanja njegove volje na izborima. U demokratskome svijetu ne poznajemo nijednu državu u kojoj se zanemaruje volja jednoga naroda stoga ne dopustimo da se takvo nešto događa Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Svi u Široki Brijeg, budimo svi kao jedan! Neka vide da nas ima!

poskok.info