Održana sjednica Vlade HNŽ-a - 05.07.2012

Nakon izlaganja ministara o financijskim potrebama i poteškoćama koje postoje u njihovim resorima, donesen je zaključak da se prijedlozi vezani za rebalans proračuna iz svih tijela uprave prikupe u nekoliko sljedećih dana, nakon čega bi se na sljedećoj sjednici, koja će se održati krajem idućeg tjedna, nastavila rasprava o ovoj temi.

Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila i usvojila Uredbu o kriterijima, standardima i normativima u visokom obrazovanju u HNŽ-u, kojom se utvrđuju tehnički normativi, oprema za rad, pedagoški standardi i druge odredbe kojih se moraju pridržavati i ispunjavati visokoškolske ustanove u HNŽ-u.

Vlada je danas usvojila i odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi za pokretanje postupka nabave školskog pribora i školskih torbi za učenike iz socijalno ugroženih obitelji.

Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je razmotrila i prihvatila izvješće o planu i realizaciji proljetne sjetve za 2012. godinu.

Vlada je prihvatila i informaciju Ministarstva poljoprivrede o stanju u oblasti šumarstva na području HNŽ-a, o poduzimanju mjera u sprečavanju nelegalne sječe šume te nelegalnog prometa šumskih drvnih sortimenata i drugim protupravnim radnjama u šumi i na šumskom zemljištu, nakon čega su usvojeni i zaključci o poduzimanju mjera na sprječavanju bespravnih sječa i prometa drvnih sortimenata.

Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila zamolbu sindikata poduzeća Rudar d.d. iz Konjica te, zbog teške situacije u kojoj se nalaze radnici toga poduzeća, odobrila jednokratnu novčanu pomoć od 10 000 tome sindikatu.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o formiranju Vijeća za konkurentnost i razvitak HNŽ-a, kao stalnog savjetodavnog tijela Vlade, a svrhu mu je izvršenja Strategije razvitka malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ-u za razdoblje 2012 -2020. godina.

Fena