FOTO  Održana IX. konvencija Mladeži HDZ BiH, Vedran Kožul predsjednik

Mladež HDZ BiH, izbori, vedran kožul
Na održanoj konvenciji Mladež je svoje povjerenje jednoglasno dala Vedranu Kožulu, koji je i u prošle dvije godine obnašao dužnost predsjednika i predstavljao Mladež HDZ-a BiH.
Konvencija je održana pod sloganom "Ustrajno", i bila je isključivo izborna te će Mladež kroz naredne sjednica pripremiti svoj program koji će biti usvojene na narednoj sjednici Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH.
Na Konvenciji je sudjelovalo više od 400 izaslanika Mladeži HDZ BiH te visoko izaslanstvo i dužnosnici HDZ-a BiH predvođeni dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
Na konvenciju Mladeži HDZ BiH odazvali su se i predstavnici Mladeži HDZ-a RH, predstavnici Asocijacije mladih SDA, predstavnici Mladeži SNSD-a, HDZ 1990, HKDU-a.
Uz pružanje velike pomoć u radu i daljnem napredovanju Mladeži HDZ-a BiH, u svom obraćanju Mladeži, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, kazao je da ova konvencija zaslužuje više poruka.
Konvencija se organizira u vrijeme uspostave vlasti na svim razinama u BiH, konvencija je uvod i u 12-ti sabor HDZ-a BiH koji će biti održan u travnju ove godine i gdje će se izabrati novo vodstvo stranke, kazao je između ostalog dr. Čović te naglasio:" Od Mladeži očekujem da bude zajedno, da bude nositelji organiziranja Sabora HDZ-a, da predstavnici koji ispred Mladeži uđu u Predsjedništvo HDZ-a BiH budu dio sustava i vlasti koje se treba graditi zajedno, jer vrijeme koje je ispred svih nas a koje će te vi posebno svjedočiti, svakako je povijesno vrijeme", kazao je dr. Čović.
„Od vas očekujem da vidite svoju budućnost u Bosni i Hercegovini, da se veselite radi svojih obitelji, djelovanja i rada i života od svoga rada, a na tome putu imat će te bezbroj iskušenja kako bi se to stvarno ostvarilo. Danas imamo situaciju za koju moramo tražiti neka nova riješenja kako bi napravili modernu, demokratičnu, pravnu u svakom smislu bolju Bosnu i Hercegovinu, po mijeri sva tri naroda u BiH" kazao je dr. Čović.
Na kraju svog govora predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović dao je maksimalnu potporu radu IX. konvencije Mladeži i poželio da Mladež izabere najbolje između sebe koji će ih predstavljati u budućnosti.
Novo vodstvo Mladeži HDZ BiH
Za novoga predsjednika Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine izabran je Vedran Kožul, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Ana Tolo.
Novi potpredsjednici Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH su Andrea Pehar,
Ružica Jokić i Ivana Krželj.
Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BiH: Jelena Martinović, Nikica Vidović, Jelena Nikić, Pero Josipović, Marijana Pešikan, Marija Romić, Dragan Galić, Martina Ćorluka, Suzana Krišto, Mario Mikulić.