Održan radni ručak Dragana Čovića i Kolinde Grabar Kitarović

dragan - kolinda
Teme razgovora bile su regionalne prilike i suradnja, bilateralni odnosi dviju zemalja, kao i trenutačna situacija u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na daljnji napredak u procesu europskih integracija.

Tom prigodom istaknut je značaj unapređenja dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa, s ciljem jačanja međusobne suradnje na svim poljima. Kako se i jedna i druga zemlja još navikavaju na promjene koje su nastale u odnosima od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, potrebno je zajednički raditi na prevazilaženju svih poteškoća i prepreka, a sve s ciljem obostrane dobrobiti.

Također je istaknuto da je potrebno što prije riješiti pitanje granica, kao i međusobno usuglasiti daljnje strategije razvitka od značaja za obje zemlje. Sugovornici su dogovorili intenziviranje kontakata i suradnje u predstojećem razdoblju, kako bi se pokazao međusobni značaj dviju zemalja.

U okviru posjeta održan je i radni ručak dvaju izaslanstava u restoranu ‘Kibe', gdje je također razgovarano o značajnim pitanjima i daljnjem razvitku prijateljskih odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.