NS RzB: Za Reket donaciju spremni!

NSRzB, reket, Lijanovići, Vijeće ministara, Mladen Ivanković Lijanović

U tekstu kojega je osmislio politički 'guru' Boljitka, Jerko, inače najmlađi od braće Lijanovića , a potpisao Mladen stoji:

Poštovani,

U cilju stvaranja povoljnog ambijenta za gospodarstvo u Bosni i Hercegovini u kojem će djelovati i Vaša tvrtka, pozivam Vas da financijskom donacijom podržite rad Narodne stranke Radom za boljitak, kako bi ista provela potrebne promjene u narednom periodu.

Sredstva možete uplatiti na žiro-račun 3382202200693088, UNICREDIT BANK
maksimalno (do zakonom propisanog iznosa) od 5000 KM na godišnjoj razini za jednu fizičku ili pravnu osobu.

S poštovanjem,

Predsjednik Mladen Ivanković Lijanović

Nakon što su temeljito opustošili Županiju Zapadno-hercegovačku u čemu su im najviše pomogli njihovi trenutačni ahbabi iz Hrvatske stranke prava koji su se našli i u federalnoj vlasti, pošast zvana Narodna stranka Radom za boljitak shvatila da su im ta sredstva ograničena. Na redu je Razvojna banka u kojoj će ova stranka dobiti kredite kako bi otplatili dio dugovanja Hypo banci kojoj su dužni 35 milijuna eura.

Kako posrnule tvrtke u njihovu vlasništvu unatoč svemu ne mogu više ništa servisirati pa čak niti isplaćivati troškove za električnu energiju, plaće uposlenicima, odlučili su se zatražiti od građana da pomognu ideju Boljitka, kupi jeftino skuplje prodaj. To se prije svega odnosi na kupovinu glasova pošto trgovina stokom i mesom više nije dovoljna da zadovolji apetite velike rodbine. Pa i Tužiteljstvo BiH je već podiglo optužnicu za kupovinu glasova u Unsko-sanskoj županiji, a i sam guru Jerko je, kako smo već pisali, u 22 navrata uoči eksplozije bombe pod automobilom zastupnika HDZ-a BiH Ive Tadića u zenici telefonirao s naručiteljem Zijadom Derviševićem, inače aktivistom Boljitka iz Srednje Bosne koji je na posljednjim izborima bio i na stranačkoj listi.

Prema izvoru koji nam je dostavio presliku ovoga pisma, zamisao je da prije svega gospodarstvenici koji podrže projekt Boljitka dobiju određenu vrstu 'zaštite' Platformaša i vlasti pod njihovim nadzorom od eventualnih progona. Budući se Jerko nalazi u resoru poljoprivrede, zahtjevi za skromnim donacijama uputit će se kao jedna vrsta reketa prije svega poljoprivrednicima koji su i ranijih godina dobivali poljoprivredne poticaje. Na ovaj bi ih se način 'potaknulo' da dragovoljno plate 5.000 KM misle li i ove godine dobiti nemali dio novca iz federalnog proračuna.

Kako nam je otkrio Boljitkov aktivista jednako tako od ovoga novca bi se plaćale velike dubioze koje imaju posrnule tvrtke u vlasništvu Lijanovića. Ideolog Jerko se tako svojim najbližim suradnicima povjerio kako očekuje da donatori 'široke ruke' na ovaj način Boljitku inkasiraju oko 25 milijuna KM. Po skromnoj računici za takav plan bi trebalo najmanje 5.000 osoba pogurati Boljitak i prepoznati njihove kvalitete kako bi svi zetovi (Razvojna banka), nevjeste (Općinsko vijeće Široki Brijeg) mogli pokazati svu raskoš talenta i realizirati nove političke ideje.

A onda, samo nebo postaje granica jer oni 'Idu dalje'.

(Karlo Matić / Dnevnik.ba)