Njemačka veleposlanica naglasila kako je u Njemačkom interesu stabilnost i samoodrživi razvoj BiH

12.09.2019

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke Margret Uebber.

Suglasni su da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i SR Njemačke, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu, izuzetno dobri.

Veleposlanica Uebber je naglasila da Njemačka s velikim interesom prati cijelu regiju, a naročito Bosnu i Hercegovinu, te da je u njemačkom interesu stabilnost i samoodrživ razvoj naše zemlje.

Posebno je istaknuto da se Njemačka snažno zalaže za perspektivu Bosne i Hercegovine i regije zapadnog Balkana u Europskoj uniji.

Član Predsjedništva BiH Džaferović potcrtao je značaj podrške koju Njemačka u svim oblastima, a naročito na EU i NATO putu, pruža našoj zemlji. Izrazio je zadovoljstvo zbog principijelnih stavova Njemačke koji se odnose na BiH i regiju.

Tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, procesu uspostave Vijeća ministara i nastavku NATO puta BiH. 

Džaferović je poželio njemačkoj veleposlanici  uspješan mandat u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

loading...