Ništa novo - Novi poziv za SDA i SDP

Hitno konstituiranje vlasti, razgovori nemaju alternativu i upućen je poziv SDA i SDP-u na sastanak 10. siječnja 2011. s jasno utvrđenim dnevnim redom rezime je sastanka lidera šest parlamentarnih stranaka (SNSD, SDS, HDZ 1990, HDZ, Stranka za BiH i SBBBiH).

Nakon sastanka lideri su izrazili očekivanje da je moguće da se na sastanku zakazanom za 10. siječnja u zgradi institucija BiH postigne dogovor o formiranju parlamentarne većine na državnoj razini.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović objasnio je kako je sastanak s ovim strankama zakazan dan prije sastanka parlamentarnih stranaka na kojem će biti razgovarano o konstituiranju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

- Razmatrali smo osnovne programske prioritete funkcioniranja izvršne i zakonodavne vlasti, o kojima ćemo nastaviti usuglašavanje, rekao je Čović.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik istakao je da ovih šest političkih stranaka imaju potreban broj glasova za formiranje parlamenta i izbor Vijeća ministara BiH.

- Prioritetno pitanje jeste formiranje vlasti i institucija kako bi se mogla rješavati pitanja važna za društvenu zajednicu, dodao je Dodik.

bitno.ba