Ni SDS neće podržati Kukića

Slavo Kukić, HT MOSTAR, bankomat, Slavo Kukić, Vijeće ministara, predsjedništvo bih, Milorad Živković, Slavo Kukić, Vijeće ministara, Slavo Kukić, Rifat Dolić, DNZ, sds, Slavo Kukić, Slavo Kukić, rektorat, Slavo Kukić, napad, Slavo Kukić, narodi, bih narodi, HT MOSTAR, Slavo Kukić
Kovač je kazao da, po njihovom mišljenju, nije ispoštovan veoma bitan stav, a to je „da svi koji u ime svih nas trebaju raditi najodgovornije funkcije na razini BiH moraju biti predloženi konsenzusom".

Po njegovim riječima, u narednom periodu od Predsjedništva očekuju da iznađe načine kako da kandidati koje predlaže pred Parlament budu usuglašeni, odnosno moraju biti dogovoreni od svih članova Predsjedništva BiH.

Na pitanje što točno znači da SDS neće dati podršku, je li to znači da će na sjednici Zastupničkog doma glasati protiv ili će biti suzdržani, Kovač je odgovorio: "To ćete vidjeti kad dođe do glasanja u Zastupničkom domu."

Kukić je nakon razgovora s SDS-om kazao novinarima da je imao i posljednje razgovore u procesu konzultacija s političkim strankama, dodajući da je zadovoljan, neovisno o tome jesu li mu političke stranke dale potporu ili nisu.

„Zadovoljan sam činjenicom da u najvećem dijelu razgovori nisu odbijeni. Mislim da je razgovor naprosto pretpostavka bilo kakvog kompromisa na koji ćemo se u BiH morati učiti. Nema maksimalističkih rješenja i nema lomljenja preko koljena. Naprosto se moramo učiti živjeti na logici kompromisa", kazao je Kukić.

Dodao je da je danas ljudima iz vrha SDS-a izložio svoje viđenje, okvirni program Vijeća ministara BiH kojim će, dobije li podršku, rukovoditi.

„Učinilo mi se da sam naišao na razumijevanje za poteze koje planiram, za temeljni pristup koji planiram. Političke stranke, pored toga, imaju i svoju političku filozofiju, strategiju, taktiku, dogovore, kombinatorike, koje ja uvažavam. Iskreno se nadam da ni ti dogovori, kompromisi, strategije, taktike nisu nešto što je zakovano i da se u nastavku ovih konzultacija oni i mogu promijeniti", kazao je Kukić.

Istaknuo je da, što se njega tiče, nije nezadovoljan ovim razgovorima.

„Što se mene tiče, optimist sam, da nisam optimist, u čitavu priču ne bih uopće ulazio",
kazao je Kukić.
(fena)