Nevenka Bečić optužena zbog utaje poreza: 'To je sve neutemeljeno, politički nas se progoni'

Nevenka Bečić
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv bivše predsjednice Gradskog vijeća Grada Splita i bivše saborske zastupnice Nevenke Bečić zbog kaznenog djela utaje poreza u visini od 4,5 milijuna kuna neplaćenog PDV- a i poreza na dobit, potvrđeno je u subotu Hini na odvjetništvu.

Zbog korištenja 10 milijuna eura vrijedne jahte "Joke", u vlasništvu tvrtke "Kerum", Porezna je uprava još prije osam godina podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić s obzirom da su prethodno utvrdili kako je njen brat i bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum od 1. travnja 2004. do kraja 2006. koristio jahtu u privatne svrhe.

Istraga tog slučaja je na splitskom Županijskom sudu odbijena prije sedam godina, ali Vrhovni je sud vratio predmet na ponovno odlučivanje, te zaključilo da ipak ima osnove za istragu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Nevenka Bečić i njen brat Željko Kerum u to su vrijeme negirali počinjenje bilo kakvog kaznenog djela i za prijavu govorili kako je neutemeljena tvrdeći da ih se politički progoni.

vijeti.hr