Nastavak hitne sjednice bit će uskoro zakazan

borjana krišto

Pojašnjavajući pravnu proceduru u tom smislu napomenula je da dnevni red sjednice koja je imala samo dvije točke i to o migracijama i stanju u pravosuđu nije usvojen nakon čega se trebao usuglašavati tročlani Kolegij Doma.

To je danas i učinjeno, ali bez obzira što suglasnost nisu postigli Krišto i dopredsjedatelj Doma Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD) Dom će se morati o dnevnom redu izjašnjavati u drugom krugu glasovanja.

Kada su u pitanju određivanja nadležnih parlamentarnih povjerenstava za razmatranje određenih zakonskih prijedloga Kolegij je to učinio, potvrdila je Krišto, ali ta radna tijela državnog parlamenta još uvijek nisu formirana.

Stoga će Kolegij, odlučeno je, uputiti dopis svim političkim predstavnicima i svim klubovima u Zastupničkom domu da što hitnije organiziraju razgovore kako bi se uspostavila i izvršna i stvorile pretpostavke za funkcioniranje zakonodavne vlasti u punom kapacitetu.

Potrebno je imenovati članove šest radnih tijela Doma (Ustavnopravno povjerenstvo, Povjerenstvo za vanjske poslove, Povjerenstvo za vanjsku trgovinu i carine, Povjerenstvo za financije i proračun, Povjerenstvo za promet i veze te Povjerenstvo za ostvarivanje ravnopravnosti spolova).

Iako je Kolegiju ovo šesta sjednica niti jedna sjednica Doma nije održana, osim konstituirajuće 6. prosinca, a bile su zakazane i dvije hitne koje nisu realizirane, jedna koja nije ni počela jer nije bilo kvoruma i druga koja je prekinuta jer nije usvojen dnevni red.

FENA