Nakon dobijanja upitnika snažno krenuti s ispunjavanjem obveza

borjana krišto

- Već sad znamo da smo dobili "pretkandidatski status", i za to je bio potreban određeni iskorak i određene socio-gospodarske ili ekonomske reforme. Imali smo određene iskorake kad su u pitanju stavovi, odnosno izjave Predsjedništva BiH - kazala je Krišto.

Dodala je da očekuje da budu napravljeni iskoraci.

- Sad smo već u nekoj situaciji, odnosno u statusu da taj pretkandidatski status ne znači puno sam po sebi ukoliko ne budemo pravili iskorake, odnosno ispunjavali uvjete ili preduvjete koji se pred nas postavljaju - navela je Krišto.

Po njenim riječima, nakon što BiH dobije upitnik u prosincu „treba snažno krenuti sa svim obvezma koje su uvjet ili preduvjet".

- Ono što nas očekuje jeste implementacija presude Suda u Strazburu, i to ne jedne, nego ih imamo sada i više. Imamo implementaciju odluka ustavnih sudova. Za to se veže izmjena izbornog zakonodavstva, potom i druge stvari. Mislim da bismo takvim jednim iskorakom stvorili preduvjete i pretpostavke da bi se svi narodi i građani u ovoj zemlji osjećali bolje, sigurnije, prosperitetnije i ugodnije - izjavila je Krišto novinarima u Sarajevu.

FENA