FOTO  Na poziv Marka Perkovića Thompsona Dr. Dragan Čović u Čavoglavama

dr. Dragan Čović, Marko Perković Thompson, čavoglave, HNS, HDZ BiH

...,a poziv pjevača Marka Perkovića Thompsona, boravio je danas u Čavoglavama na blagoslovu crkve Hrvatskih mučenika.
U izaslanstvu su bili i potpredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Domu naroda Parlamenta BiH, Borjana Krišto, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, ministri u Vijeću ministara, Bariša Čolak i Damir Ljubić, te predsjednici Vlada HNŽ-a i ZHŽ-a, Denis Lasić i Zdenko Ćosić, uz ostale mnogobrojne članove HDZ-a i HNS-a BiH.
Pred mnoštvom okupljenih iz svih krajeva Republike Hrvatske, ali i BiH i svijeta započela je sveta misa na kojoj je šibenski biskup Ante Ivas blagoslovio oltar i crkvu Hrvatskih mučenika u Čavoglavama.

Nakon svete mise, okupljenima se obratio župnik fra Ilija Mikulić, koji se zahvalio svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj veliki dan za Čavoglave, svim dobročiniteljima posebno Marku Perkoviću Thompsonu. Pozdrav je upućen i izaslanstvu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatskom narodnom saboru (HNS) i HDZ-u BiH na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem, iskazavši posebnu zahvalnost ovom izaslanstvu za hercegovački kamen od kojega je građena crkva u Čavoglavama.
„Veseli me šta sam danas ovdje u Čavoglavama i što sam nazočio blagoslovu oltara i crkve Hrvatskih mučenika, jednom posebnom mjestu molitve za sve naše branitelje i stradale. Iako su mnoga mjesta u BiH i Hrvatskoj natopljena hrvatskom krvlju, vjerujem da ovo u Čavoglavama ima jednu posebnu dimenziju. Vjerujem da će ovo mjesto postati mjesto okupljanja, ljubavi i mira, kako su poželjeli naši domaćini, Marko, fra Ilija i biskup Ivas", rekao je danas u Čavoglavama dr. Dragan Čović.