Na dnevnom redu SIK-a 'slučaj Stolac'

sastanak sik-a
Međutim, prije rasprave o ovoj točki dnevnog reda, Vlado Rogić, član SIK-a, zatražio je uvrštavanje na dnevni red prijedlog zaključka o pokretanju utvrđivanja odgovornosti, procesuiranja i sankcioniranja, kako je kazao, glavnih vinovnika događaja zbog kojih su prekinuti izbori u Stocu 2. listopada.

Rogić je kazao da prije nego što SIK donese odluku o poništenju izbora, mora uvažiti i realizirati njegov prijedlog kojeg je, rekao je Rogić, iznio u svoje i ime člana SIK-a Stjepana Mikića.

Suad Arnautović, član SIK-a predložio je da se na dnevni red uvrsti prijedlog odluke SIK-a o poništenju izbora u Stocu. On je naglasio da se donošenje te odluke, ne može uvjetovati nikakvim istragama, niti sankcijama, poput skidanja s izbornih listi, nego da za sve utvrđene povrede treba izreći sankcije u skladu s Izbornim zakonom.

Međutim, sudeći prema dosadašnjem tijeku rasprave, jasno je da u SIK-u nema konsenzusa da se danas donese odluka o poništenju izbora u Stocu, jer je i Novak Božićković, član SIK-a iz reda srpskog naroda kazao da neće podržati takvu odluku dok se ne provede Rogićev prijedlog.