Mostar: Zaključci sa sjednice ŽO HDZ-a BIH

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje spomenute stranke, na sjednici je bilo riječi o pripremama za XI. redoviti Sabor HDZ BiH, koji će se održati 13. i 14. svibnja 2011. godine u Mostaru.

Jednoglasnom odlukom, hercegovačko-neretvanski Županijski odbor HDZ-a BiH predložio je za predsjednika stranke na idućem XI. Saboru HDZBiH prof.dr. Dragana Čovića, dok je za premijera Vlade HNŽ-a, jednoglasnom odlukom, predložen prof. Denis Lasić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je uskrsnu čestitku svim Hrvatima i Hrvaticama katoličke vjeroispovijesti.

"U svakidašnjem životu svatko od nas osjeća težinu svoga križa, kroz patnju, nepravdu, bolest, nerazumijevanje, nezaposlenost... no, uskrsli Krist nam svraća pogled na ono što dolazi poslije križa - na uskrsnuće.

Iako često padamo i pomislimo kako je nemoguće i preteško, Uskrs nam iznova ulijeva nadu i podsjeća da je u Kristu ostvarena pobjeda, dobra nad zlom, pobjeda života nad smrću, pobjeda ljubavi nad mržnjom.

Neka nam svima uskrsli Krist bude utjeha i snaga da ustrajemo, i neka svaki čovjek dobre volje osjeti svjetlo i radost Kristovog uskrsnuća", stoji u Čovićevoj čestitci.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović uputio je čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavnim vjernicima u BiH

„U povodu najvećeg hrišćanskog blagdana Vaskrsa, Vama osobno, kao i svim pravoslavnim vjernicima u BiH, upućujem iskrene čestitke u svoje ime i u ime Predsjedništva HDZ BiH sa željom da i ovaj blagdan protekne u ozračju mira i tolerancije.

Uskrsli Krist i danas upućuje svijetu svoj pozdrav "Mir vama!" Neka taj pozdrav dopre do srdaca preplašenih i do svih onih koji pate!

U ranama Krista Uskrsloga ima utjehe i mjesta za sve one koji trpe, ima nade i radosti za sve razočarane i žalosne!

Neka Uskrsli Krist svima nama bude utjeha i snaga da ustrajemo te neka svaki čovjek dobre volje osjeti svjetlo i radost Kristovog uskrsnuća.

S tim željama neka i ovaj blagdan bude podsjećanje na važnost vjere, jer bez toga i međusobnog uvažavanja te poštivanja različitosti nema izgradnje čvrstog mira i istinskog suživota u Bosni i Hercegovini".