MOSTAR: Održana druga sjednica Hrvatskog narodnog sabora BiH

Božo Ljubić, Hrvatski narodni sabor, HNS BiH, Dragan Čović, Božo Ljubić, Hrvatski narodni sabor, HNS, Hrvatski narodni sabor, Vijeće ministara, HNS, kanal na hrvatskom jeziku, Hrvatski narodni sabor, priopćenje, Mostar, Hrvatski narodni sabor, osuda, doris pack, sda, SDP BIH, Hrvatski narodni sabor, priopćenje, HNS, sabor, Hrvati u BIH, HNS, HNS BiH
Kako je priopćeno je iz HNS-a BiH, na sjednici su imenovani voditelji odjela Glavnog vijeća HNS-a BiH. Za voditelja Odjela za pravna i ustavna pitanja imenovan je Bariša Čolak, za voditelja Odjela za financijska pitanja Dragan Vrankić, za voditelja Odjela za gospodarska pitanja Damir Ljubić, a za voditelja Odjela za prostorno planiranje, građenje, infrastrukturu i komunikacije Rudo Vidović.

Također, za voditelja Odjela za međunarodna pitanja imenovan je Martin Raguž, za voditelja Odjela za znanost i obrazovanje Nevenko Herceg, za voditelja Odjela za kulturu, šport, medije i informiranje Ivan Baković, a za voditelja Odjela za socijalna pitanja, branitelje i organizacije civilnog društva Marina Pendeš.

Predsjedništvo HNS-a zadužilo je Glavno vijeće da do sljedeće sjednice Predsjedništva HNS-a predloži prijedlog programa rada, kao i prijedlog imena članova koji će popuniti odjele Glavnog vijeća HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a BiH na sjednici je pozvalo visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da ukine "prijeporni nalog kojim je proglasio legalnom vlast u Federaciji BiH čime je doveden u pitanje ustavni poredak, funkcioniranje pravne države i ukupan legalitet i legitimitet posljednjih općih izbora kao temelja demokracije".

- Donositi privremene suspenzije državnih institucija (SIP) koje su proglašene ili nametnute od OHR-a je zabrinjavajuća poruka svima i što prije iz toga izađemo, dobit ćemo prigodu za normalne odnose u BiH. Nadamo se da će gospodin Inzko žurno povući svoje odluke, dati šansu zakonu i Ustavu u BiH kako bi se moglo pristupiti konstituiranju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izboru izaslanika za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH - priopćeno je iz HNS-a BiH.

Fena