Moramo zajednički djelovati i riješiti započeti europski put BiH

hdz busovaca
... obljetnice svojom nazočnošću uveličali su: dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Boris Marijanović, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić, ministri u Vladi ŽSB: Katica Čerkez i Feliks Vidović, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, članica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i zastupnica u saboru ŽSB Suzana Krišto, načelnici općina Kreševo i Kiseljak Radoje Vidović i Mladen Mišurić Ramljak i predsjednik OO HDZ BiH Fojnica Branko Stanić.

Program obilježavanja je započeo polaganjem vijenca na spomen obilježju poginulim braniteljima i molitvom koju je predvodio busovački župnik fra Dominko Batinić. Nakon polaganja vijenca, izaslanstvo se uputilo u dvoranu kina „Theatre", gdje je upriličena Svečana akademija. Na samom početku, sve okupljene je pozdravila predsjednica OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić.

„Današnje okolnosti su takve da ne daju prostora za velika slavlja kakva zaslužuje 26. obljetnica utemeljenja stožerne stranke hrvatskog naroda, ali nam te okolnosti nisu prepreka da se s iskrenim osjećajem ponosa prisjetimo važnih događaja u proteklih 26 godina, početnog osjećaja zanosa i sreće, našeg rađanja, rasta, sazrijevanja, svih uspona i padova, svih naših dvojbi i borbi. Danas OO HDZ BiH Busovača broji 875 članova. U obradi je 100 pristupnica za članstvo, uglavnom mladih. Općinska organizacija djeluje kroz dvanaest temeljnih ogranaka. Dvanaest je temeljnih ogranaka Zajednice žena i Mladeži. Ovakva organizacija daje poseban
zamah našem radu koji se već potvrdio na proteklim općim izborima.", istaknula je predsjednica Plavčić.

Nazočnima se obratio i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić.

„Prigodom obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja OO HDZ BiH Busovača, poseban pozdrav upućujem osnivačima OO HDZ BiH Busovača. Uvođenjem političkih principa i kriterija u ŽO HDZ BiH ŽSB ojačali smo našu županijsku organizaciju i poboljšali poziciju hrvatskog naroda u našoj županiji. Imamo jaku i možda u zadnjih deset godina nikad jaču političku poziciju, te visok stupanj kohezije u stranci i narodu.", kazao je predsjednik Grubešić.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj predsjedništva BiH dr. Dragan Čović čestitao je 26. obljetnicu utemeljenja OO HDZ BiH Busovača, istaknuvši da s pravom možemo biti ponosni na ovih 26 godina, bez obzira na padove i iskušenja.

„Puno je toga kazano u riječima Mirjane Plavčić i Nikole Grubešića. Ova obljetnica je prigoda da se prisjetimo vremena prije 26 godina. 26 godina je iznimno dug period, posebno kad znamo kroz što je prošao naš narod i svi građani u BiH u tih četvrt stoljeća. Nama je potreban puno kvalitetniji iskorak u izgradnji izvršne vlasti s obzirom na teške probleme ispred nas, zato moramo zajednički djelovati i riješiti započeti europski put BiH, riješiti stabilnost u ekonomskom i političkom smislu i reorganizirati državu. Pozivam i našu mladež da kao dio jedne velike obitelji, koju danas predstavlja HDZ BiH, aktivnijim i zajedničkim djelovanjem sa svima onima koji čine tu obitelj, ostvari svoje ciljeve." istaknuo je predsjednik dr. Dragan Čović, priopćeno je iz OO HDZ BiH Busovača.