Miroslav Škoro: Hrvatski narod nije suveren u BiH, Komšić nije legitimno izabran

Miroslav Škoro, Nedjeljom u 2, Miroslav Škoro, vučić , Miroslav Škoro, spot, Miroslav Škoro, Hrvati, BIH

Predsjednički kandidati su u petak započeli s prikupljanjem potpisa. Među njima je i Miroslav Škoro, koji prvog dana skuplja potpise u Zagrebu.

Novinari su Miroslava Škoru "na terenu" pitali o ideji da se glavnog državnog odvjetnika bira na izborima.

"Ja sam inače tu tezu iznio sinoć gostujući kod Bage, ta ideja je utemeljena na anglosaksonskom pravu. U mnogim stvarima smo među zadnjima u Europi, zašto za ideju da glavnog državnog odvjetnika biramo na izborima ne bi bili među prvima? Takva praksa funkcionira u nekim drugim državama, zašto ne bi kod nas?", zapitao se Škoro.

"Ankete govore da me podržava isključivo mlada populacija, a ne starija. Veselim se rezultatima izborima. Nisam ja smjestio štand kod tramvajske stanice, Grad Zagreb je to odredio", odgovorio je Škoro na pitanje o tome zašto mu je štand kraj tramvajske stanice te zašto mu samo starija populacija daje potpise.

Škoro je također upitan koliko će skupiti potpisa: "Nisam ja takav čovjek. Prikupit ćemo 10 tisuća potpisa ako ih je toliko potrebno".

Predsjedničkog kandidata su također novinari pitali tko će ići u drugi krug: "Tko kaže da će biti drugoga kruga? Možda netko pobijedi u prvom krugu".

"Politika prema BiH će biti vrlo jednostavna. Imenovat ću posebnog specijalnog savjetnika za BiH, pošto je to vitalni interes RH. Hrvatski narod treba biti suveren u toj državi, a trenutno nije. Komšić nije legitimno izabran. Daytonskim sporazumom je određeno da se bira jedan član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a tako sada nije", odgovorio je na pitanje o odnosu prema BiH, a na pitanje o odnosu prema Srbiji odgovorio je: "Mi smo, kao i ostale države, trebali ispuniti visoke demokratske standarde za ulazak u Europsku uniju. Isto to očekujem i od Srbije. Ni manje ni više".