Ministri iz dva HDZ-a ne priznaju Vladu F BiH i neće predati službene stanove

Dobar loš zao emisija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vlada Federacije, stanovi, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, kandidat, Vjekoslav Bevanda, Dragan Čović, Vjekoslav Bevanda, autocesta, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, Mario Vrankić, Dobar loš zao emisija, Vjekoslav Bevanda
Dva HDZ-a ne priznaju izbor nove vlade FBiH, predsjednika i potpredsjednika FBiH i rukovodstva Doma naroda Parlamenta FBiH jer su 17. ožujka izvršeni "bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda".

Nevenko Herceg,ministar okoliša i turizma FBiH i kadar HDZ BiH, rekao je da čekaju odgovor OHR-a i Inzka na njihovo pismo u kojem mu predaju svoj mandat, jer ga ne mogu predati "nelegalno i neustavno izabranoj vlasti" i traže da ih Inzko obavijesti o mjestu, datumu i načinu primopredaje dužnosti.

Do tada, dodao je Herceg, svih pet ministara smatra da im mandat nije prestao, pa time i za izlazak iz službenih stanova Vlade FBiH čekaju na odgovor Valentina Inzka.

-Dali smo visokom predstavniku pisma i tražili da nas razriješi dužnosti. Bio bi red da nam odgovori. I predsjednica FBiH Borjana Krišto čeka na Inzkov odgovor- rekao je Herceg.

Osim njega, članovi Vlade FBiH iz dva HDZ-a su i Vjekoslav Bevanda, Feliks Vidović, Perica Jelečević i Damir Ljubić, a službeni stan koristi i Krišto.

U Službi zajedničkih poslova FBiH, koja "gazduje" Vladinim službenim stanovima, nedavno su istakli da svi kojima je istekao mandat imaju osam dana rok da izađu iz stana, te da je provala u stan i promjena brave krajnja mjera koju imaju pravo poduzeti.

Jerko Ivanković Lijanović, novi tzv zamjenik premijera FBiH, kaže da se nada da je riječ o civiliziranim ljudima i da će se ovih pet ministara civilizirano ponašati i neće neovlašteno koristiti tuđu imovinu.

Federalni dužnosnici su Inzku poslali pismo i predali mu mandat nakon što je on privremeno suspendirao odluke SIP-a kojima je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH i utvrđeno da Dom naroda nije mogao biti konstituiran. Usporedo s tim Krišto i Bevanda su povukli svoje zahtjeve Ustavnom sudu FBiH da sud donese odluku o ustavnosti izbora federalne vlasti.

Privremena direktorka Službe zajedničkih poslova FBiH Sanela Jakupović ranije je rekla da ima 65 službenih stanova, i to 20 u zgradi "Lipa" u sarajevskom naselju Grbavica, a 45 na Koševskom brdu, te da ih treba napustiti deset federalnih i državnih ministara i pet parlamentaraca zbog isteka mandata, a da za neke stanove neće biti vršena primopredaja jer su ministri "prešli" u parlamentarce.

nezavisne novine