Martinu Ragužu protukandidat će biti Slaven Raguž?

... jedan kandidat, doznaje Večernji list. Nakon što je osmogodišnji predsjednik stranke Božo Ljubić u posljednji trenutak objavio kako se neće kandidirati na predstojećoj stranačkoj konvenciji zakazanoj za 6. srpnja u zgradi federalnog Parlamenta u Sarajevu, u javnosti se pojavilo samo jedno ime Martina Raguža koji je i od ranije najavio kako je vrijeme da preuzme prvu poziciju u stranci.

Raguž vs. Raguž

Takva odluka međutim nije naišla na stopostotnu potporu unutar stranačkoga čelništva, ali niti članstva zbog čega se posljednjih dana razmatralo tko bi mogao suprotstaviti M. Ragužu kojega su pojedini krugovi već proglasili novim predsjednikom.

Protivnik na Saboru, po informacijama kojima raspolaže Večernjak, bit će mu Slaven Raguž, mladi predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Mostaru, koji je u politiku ušao na posve neobičan način i do sada ostavio trag kao političar koji katkada djeluje i kao oporba unutar stranke snažno zastupajući načela. "Raguž Jr." nije potvrdio niti demantirao za Večernjak da će se kandidirati za predsjednika stranke dodavši kroz osmijeh da ne pripada ni jednoj ni drugoj struji ni strukturi HDZ-a 1990. nego da zastupa ‘Treći put'.

Posebno je zanimljivo što će se, po svemu sudeći, na jednome saboru, upravo kako je to slučaj i u utakmici koju su vodila dva HDZ-a suprotstaviti Raguž vs. Raguž koji imaju različita gledanja oko političke vizije.

Dvije priče

Dok je Martin Raguž svoju oštricu usmjerio na kritiziranje nerealiziranih dogovora s HDZ-om BiH, dotle je Slaven Raguž na Gradskom odboru stranke potvrdio kako je on osobno bio protiv koalicije s HDZ-om BiH samo radi podjele mrvica u vlasti, ali da je zato bio snažno za partnerstvo unutar projekta Hrvatskog narodnog sabora.

Iako se Martin Raguž zbog iskustva, prikupljene potpore od značajnoga dijela dužnosnika koji su bili nezadovoljni Ljubićevim odnosom prema HDZ-u BiH, čini kao favorit, upravo Slaven Raguž nudi lice nove, svježe, neokaljane hrvatske politike.

Večernji list