Majorizacija traje: Branitelji žrtve smišljenog napada na hrvatsko biće u BiH

Zukan Helez, hrvatski branitelji, HVO

Sada su se na udaru našli branitelji HVO-a koji se izvode iz prava na krajnje nelegalne i diskriminirajuće načine. Prije svega u samom procesu revizije dolazi do niza kršenja zakona po pitanju nadležnosti za provedbu revizije i formiranje revizorskih timova. Zukan Helez je očito čovjek iznad zakona u državi za Lagumdžiju, jer dotični se ne ustručava staviti svoj potpis tamo gdje mu nikako nije mjesto, pa i kad se to kosi sa svim zakonskim odredbama. Revizija će naravno, na inzistiranje Zukana Heleza, zaobići dio istočne Bosne gdje po nekim procjenama oko 15 000 civilnih žrtava rata uživa sva braniteljska prava.

Cijelom procesu revizije, pod blagoslovom nelegalnog predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i izmanipuliranih ogranaka pojedinih braniteljskih udruga, na razne načine se pokušava dati legitimitet ali ni na koji način nisu u mogućnosti legalizirati ovo grubo i sramotno kršenje svih zakonskih akata. Ovo je udarac na one koji su ovu državu branili kada niko na to nije bio spreman, kada su neki govorili da to nije njihov rat. Ovo je udarac i na jedan od stupova na kojima počiva novija povijest Hrvata Bosne i Hercegovine, samim tim i na Hrvatsko biće u BiH, na sve ono što ima hrvatski predznak. Više je nego jasno da su branitelji žrtve smišljenog plana sarajevske politike, nakon kojih se ima na umu obračunati i s hrvatskim obrazovnim institucijama, prije svega Sveučilištem u Mostaru, jedinim hrvatskim, te na taj način pokušati protjerati mlade, budućnost Hrvata Bosne i Hercegovine.

 Braniteljske udruge su više nego jasno osudile postupke nelegalne Federalne vlade, te osuđujemo zloupotrebljavanje imena udruga koje se navodno pojavljuju na sastancima s nelegalnim ministrima i predsjednikom nelegalne vlade koji nadalje sprovode nelegalneu reviziju.

Za svaku osudu je i ponašanje navodnih predstavnika Hrvata koji bez ikakvog legitimiteta sjede u nelegalnoj vladi Federacije BiH i činom izdaje sramote Hrvatski narod Bosne i Hercegovine. Prvo su izdali svoj narod, sada izdaju svoje suborce, a sutra će izdati svoju djecu i hrvatsku mladež Bosne i Hercegovine.

Pozivamo i strane aktere u BiH da otvore oči i pogledaju ovaj ''rat u miru''. Ovo je zločin koji ima svoje otiske, a svi otisci vode u Sarajevo. Velikobošnjačka politika vodi raspadu Bosne i Hercegovine koja je i zemlja Hrvata. Državu možete uništiti ali Hrvati će ostati svoji na svome.

Organizacijski odbor ''Stop majorizaciji Hrvata u BiH''