Ljubić: Stranke okupljene oko SDP i SDA žele eliminirati hrvatsku političku volju

Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ BiH, Božo Ljubić, Dragan Čović, HSP BIH, Božo Ljubić, vlast, Božo Ljubić, HDZ 1990, Božo Ljubić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, Ivo Sanader, Mladen Barišić, Božo Ljubić, vlast, BIH, Božo Ljubić, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, Božo Ljubić, BIH, Božo Ljubić, BIH, Hrvati u BIH, Božo Ljubić, sabor
Ljubić je lokalnom radiju u Livnu rekao da je stav većinskog hrvatskog bloka, koji predstavljaju dva HDZ-a, da vlast mora uključivati većinski izborni legitimitet hrvatskog naroda kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

Lider HDZ-a 1990 je poručio da dva HDZ-a očekuju da "stranke iz Sarajeva" to priznaju, a kada se to dogodi, kako je rekao, onda je moguće vrlo brzo pristupiti formiranju vlasti u BiH, FBiH , te u županijama.

Ljubić je upozorio da su Hrvati u BiH - od Washingtonskog i Dejtonskog sporazuma do amandmana na Ustav koje je 2001. godine nametnuo visoki predstavnik Volfgang Petrich - stalno gubili dio po dio svog subjektiviteta i konstitutivnosti, što je dovelo do toga da nisu ravnopravni s druga dva naroda.

"Stav HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH jeste da istrajemo na principima koje branimo, a to je jednaka ustavno-pravna pozicija hrvatskog naroda sa druga dva konstitutivna naroda. Naš cilj je da BiH razvijamo u toleranciji s onima s kojima je dijelimo, u prvom redu s predstavnicima Srba i Bošnjaka - da bi zajednička država bila stabilna, funkcionalna i prosperitetna za sve njene narode i građane", rekao je Ljubić.

Srna