Kukić: Ja sam se malo zaj.... a Zlatko je mene zaj...

Slavo Kukić, sastanak, BIH, Slavo Kukić, Slavo Kukić, Zlatko Lagumdžija, Slavo Kukić, Vijeće ministara, Slavo Kukić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH
Time je Slavo samo potvrdio da ga je Zlatko Lagumdžija izigrao i gurnuo da izgori. Poprilično naivno za takvog intelektualnog kapitalca.

- Objektivno, po svemu onome što je bilo vidljivo između dva izjašnjavanja Zastupničkog doma Parlamenta BiH, moglo se očekivati da ne dobijem potporu. Nije uopće bila uspostavljena komunikacija između političkih grupacija. Nije se moglo razgovarati. Na djelu je logika ultimatuma, kakvu smo imali krajem 80-ih godina prošlog stoljeća. Toj logici ultimatuma se ne smije izlaziti u susret i udovoljavati njihovim zahtjevima, niti u vezi s budućim premijerom, niti s budućim političkim rješenjima. U protivnom, može nam se dogoditi scenarij iz 90-ih. Podsjećam da je logikom ultimatuma operirao i Slobodan Milošević, rekao je Kukić.
Strankama platforme savjetuje da ne izlaze u susret udovoljavanju političkih ultimatuma, jer će "oni svakim danom sve više eskalirati i njihove će ambicije za destruiranje države i društva rasti".

- Žalim što nije bilo razuma i bio bih najsretniji ako bi se kroz sljedećih 10 dana našlo kompromisno rješenje, ali kao rezultat razuma, a ne logike ultimatuma. Iskreno, pak, nisam optimista da će se to dogoditi. Ultimatum je "ili ovo ili nitko". To se ne odnosi na zahtjev da premijer dođe iz HDZ-a, rekao je Kukić, te dodao kako opasnost za državu BiH ne dolazi od HDZ-a BiH, nego od Milorada Dodika.

R.I./Oslobodjenje.ba