Krišto: Ministarstvo financija FBiH treba pripasti HDZ-u

Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Dragan Čović, Vijeće ministara, Borjana Krišto, FBIH, Šefik Džaferović, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Mostar

- HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a su apsolutni pobjednici unutar hrvatskog naroda, na tome temelje svoje zahtjeve i ne želimo reći da nam iko od stranaka treba nešto dati. Na osnovu povjerenja hrvatskih glasača smo temeljili naše zahtjeve, oni su jednostavni, ako imamo premijera iz drugog naroda, ministar financija treba biti iz hrvatskog naroda i to treba pripasti HDZ-u BiH - kazala je Krišto.

Novinare je zanimalo da li je jedno od rješenja krize i da li u HDZ-u razmišljaju o tome da predsjednik FBiH Marinko Čavara razriješi oba doma Parlamenta FBiH.

- Prije svega, zašto ne bismo imali vlast, Vladu FBiH? Znamo da imamo obvezu i odgovornost. Što se tiče eventualnih poteza i raspuštanja Parlamenta, to vam mogu komentirati da su to ustavne ovlasti predsjednika FBiH. Predsjednik FBiH Marinko Čavara jako dobro zna svoje ovlasti i on će u trenutku kada bude promišljao o svojim odlukama uvijek donositi odluke koje su dobre i u interesu svih naroda i građana u FBiH - dodala je Krišto.

Dnevni avaz