Krišto: Kukić neće biti izabran

Borjana Krišto, Dragan Čović, izbori 2010, HDZ BiH, HDZ BiH, izbori 2010, Borjana Krišto, Dragan Čović, Denis Lasić, Borjana Krišto, HDZ BiH, izbori 2010, Facebook, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Borjana Krišto, Federacija BIH, Borjana Krišto, Stjepan Krešić, Borjana Krišto, Slavo Kukić, Borjana Krišto, Sejdić i Finci, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Borjana Krišto, Borjana Krišto, izbori, lokalni izbori u BiH, Borjana Krišto
Borjana Krišto smatra da Slavo Kukić ni na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma parlamenta BiH neće dobiti potrebnu većinu.

"Očekujem da će zastupnici glasovati kao i u prvom čitanju i da Kukić neće biti izabran", izjavila je Krišto, piše Dnevni avaz.

Odgovarajući na pitanje je li bilo pritisaka na HDZ BiH da ova stranka povuče njenu kandidaturu Krišto je odgovorila da joj to nije poznato, podsjećajući da je funkciju predsjednika Federacije BiH "obavljala po Ustavu, u interesu prava i pravde".

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH najvjerojatnije će na sutrašnjoj sjednici donijeti konačnu odluku u vezi sa imenovanjem Slave Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nakon što u prvom krugu glasovanja, 29. lipnja, Kukić nije dobio potrebnu entitetsku većinu glasova zastupnika iz Republike Srpske, o ovom pitanju se nije uspio usaglasiti ni tročlani Kolegij Zastupničkog doma. Glasovaanjem o izvješću Kolegija zastupnici će odlučiti hoće li Kukić biti predsjedavajući Vijeća ministara ili će Predsjedništvo BiH morati ponuditi novog mandatara.

Zastupnici stranaka iz Republike Srpske dosljedni su u stavu da Kukić ne može biti na čelu Vijeća ministara, a kao jedan od argumenata zašto su protiv njegovog imenovanja ističu da je Predsjedništvo odluku donijelo preglasavanjem srpskog člana Nebojše Radmanovića. (Dnevnik.ba)